17 jul - 31 Avg 2018 / Beograd

Apstrakcije na zidu: Teo Lopez

Apstraktno slikarstvo u urbanom kontekstu 

Peti put za redom, Francuski instut u Srbiji podržava Street art rezidenture u saradnji sa Elektrikom. Ove godine, pozivamo vas da se upoznate sa delom Tea Lopeza, mladog pariskog street art umetnika, koje se nalazi na granici između slikarstva, glitcha i digitalnih grafita.

Teo u svom opusu zadržava nekoliko stilskih konstanti, a to su bogat kolorit karakterističan za uličnu umetnost, futurističke, skoro konstruktivističke geometrijske strukture, uz konstantno igranje sa tehnikama karakterističnim za graffiti i uličnu. Konstantnim kretanjem između spontanosti, otvorenosti za slučajnost i elemenata kontrolisanog procesa, mnoštvom lejera i međusobnim dijalogom linija i boja, autor kreira slike nastanjene interesantnim vizuelnim i energetskim vibracijama.

Glitch je digitalni zvuk ili vizuelni element deformisan usled ditalne greške: destrukturisani piskseli ili oštećene boje, na primer. Iz tih grešaka je nastao Glitch art koji se sastoji od uništavanja određene slike ili prikaza radi stvaranje nove koja nastaje iz anomalije …

Info

Francuski institut u Srbiji, Beograd

Knez Mihailova 31

Od 17. jula do 31. avgusta