1 sep - 3 sep 2017 / Novi Sad

Cinema city – Gradić Fest

Od 1. do 3. septembra
Novi Sad, Podgrađe Petrovaradinske tvrđave

Za svoju desetogodišnjicu postojanja, kao i inače, Cinema City ima sjajan program sa kojim ćete otkriti I prepoznati najbolja domaća i međunarodna ostvarenja, kako novih tako i osvedočenih reditelja. Francuski institut u Srbiji se svake godine učestvuje u ovom slavlju sedme umetnosti kako bi prikazali originalna i angažovana filmska ostvarenja I promovisali filmove koji su osvojili srca publike.

Subota, 2. sept u 20:30
Novi Sad, Nazorova Open Air Cinema

Zvezdano nebo nad mojom glavom, režija: Ilan Klipper, Komedija, 2017.

Bruno je objavio žestok prvi roman 1996. godine, o kojem su sve novine pisale: „Postoji pre i posle ‘Zvezdanog neba iznad mene’“. Dvadeset godina kasnije, pedesetogodišnji Bruno je samac, nema dece i deli stan sa mladim aktivistom pokreta FEMEN. Ustaje u dva popodne i provodi dane u boksericama čekajući inspiraciju. Što se njega tiče, sve je u redu, ali njegova porodica i bliski prijatelji su zabrinuti.

Subota, 2. sept u 23.15
Novi Sad, Beogradska Indoor Cinema

Univerzalno stanje uma, režija: Angelique Germain, Dokumentarni film , 2015

Dobro došli u hip-hop pokret! Srbija, Senegal, Brazil, Francuska: različite oblasti, sa svojim istorijskim, političkim, društvenim i kulturnim kontekstima. Hajde da razumemo kako žive umetnici i aktivisti sa istim stanjem uma.

Subota, 2. septembar, 14h-16 :30h
Novi Sad, Petrovaradinska tvrđava, Hotel Leopold

Dan informisanja o programu Media – prezentacija platforme o francusko-srpskoj saradnji u oblasti kinematografije, An-Loren Viguru, ataše za kulturu

Francuski institut u Srbiji je angažovan na uspostavljanju partnerskih odnosa između francuskih i srpskih stručnjaka iz oblasti audiovizuelne i filmske produkcije, naročito u saradnji sa ACID-om (Udruženje za difuziju nezavisne kinematografije). An-Loren Viguru, ataše za kulturu, dolazi da predstavi tu inicijativu i da govori o « Susretima francusko-srpskog filma » koji će se održati po drugi put, od 27. do 29. novembra u Beogradu.

Info

Od 1. do 3. septembra, Novi Sad, Podgrađe Petrovaradinske tvrđave

Subota, 2. sept u 20:30, Novi Sad, Nazorova Open Air Cinema
Subota, 2. sept u 23.15, Novi Sad, Beogradska Indoor Cinema
Subota, 2. septembar, 14h-16 :30h, Novi Sad, Petrovaradinska tvrđava, Hotel Leopold