15 nov - 18 nov 2017 / Beograd, Niš, Novi Sad

Digitalni novembar

Radionice, predavanja, demonstracija video igara > ulazak u digitalni svet u svim svojim oblicima

Digitalni sadržaji odavno su pristuni u našoj svakodnevnici, toliko da ih čak ponekad nismo ni svesni. Svakog dana, njima se služimo kako bismo proverili u kom pravcu treba da se krećemo ili kada treba da dođe autobus na stanicu. Oni nam olakšavaju kupovinu avio karte i uz njih proveravamo stanje na našem računu u banci a da ne moramo da izađemo iz kuće.Uz pomoć njih stvaramo, razipljamo, igramo se, čitamo vesti iz čitavog sveta, gde god da se nalazimo, gledamo filmove …

Međutim, upravo putem tih sadržaja nam i preti opasnost, tako što postoji mogućnost da neko prati naše aktivnosti na društvenim mrežama, radi prodavanja tih informacija kompanijama koje žele da nam prodaju proizvode, ili da bi nam ukrao lozinku ili pristupio ličnim podacima.

Kako onda bolje integrisati taj digitalni svet u našu svakodnevnicu? Kako iz njega izvući najveću korist a da ne budemo kontrolisani? Možemo li putem konzole razvijati prijateljstva sa drugim ljudima? Naučiti strani jezik?

Ovo su teme koje na analogni način želimo da istražimo sa vama.

Detaljni program

Novembre numérique u Srbiji je dobio podršku Institut français Paris koji koordinira ovim projektom koji se odvija u više od 25 zemalja širom planete.

Info

Od srede 15. do subote 18. novembra 2017.