3 Jun 2023 / Novi Sad

DJ Skillz i Raid – Radionica

Francuski institut u Novom Sadu organizuje radionicu otkrivanja profesije di-džeja za mladu publiku. Raid i DJ Skillz, dva međunarodno priznata umetnika, biće prisutni da podele svoja iskustva i da odgovore na pitanja o tome kakav je život DJ-a. Takođe će napraviti malu demonstraciju skrečovanja, tehniku koju obojica vole.

DJ Skillz :

Poreklom iz Bijarica, Džimi Da Kosta Santos, koji će postati DJ Skillz, otkrio je svet DJ-a 90-ih, a zatim postao 2000., a posebno 2010., jedan od figura elektronske scene i francuskog hip hopa. Višestruki francuski i svetski šampion, Skillz je sada član nekoliko izdavačkih kuća, uključujući i Château Bruyant, sa kojima uveliko sarađuje i učestvuje na mnogim festivalima svake godine.

Raid :

Srpski di-džej sa karakterističnim stilom, Rade Sklopić Raid nudi jedinstvene kompozicije, mešajući tradicionalni klavir, sintisajzer i gramofon, koje nailaze na pravi uspeh kritike i pojavljuju se u mnogim pozorišnim i kinematografskim delima. Sarađujući sa najvećim imenima na međunarodnoj hip-hop sceni, nastavlja da se bavi svojim muzičkim istraživanjem u različitim žanrovima – džez, hip-hop, futuristički elektro – i posvećuje vreme vođenju radionica sa mladim ljudima otkrivajući im tehniku skrečovanja i upotrebu gramofona.

Info

Francuski institut u Srbiji, Novi Sad

Bulevar despota Stefana 5, Kreativni distrikt

Subota 3. jun 2023.