3 nov - 30 nov 2017 / Beograd

EUNIC Air: Antoan Ekart u Novoj Iskri

U okviru projekta mreže evropskih kulturnih centara u Srbiji, EUNIC Air (Artist In Residence), tokom novembra će biti organizovan niz umetničkih rezidencija u Beogradu i Pančevu. Bilo da se radi o književnosti, dizajnu ili vizuelnim umetnostima, u Srbiji će mladi umetnici iz inostranstva boraviti između dve nedelje i mesec dana kako bi stvarali i upoznali se sa dinamičnom lokalnom umetničkom scenom.

Francusku će predstavljati mladi dizajner i umetnik iz Liona, Antoan Ekart, koji će provesti mesec dana u Srbiji u organizaciji Nova Iskra.

Antoan Ekart svoje vreme deli radeći na poručenim i samostalnim projektima. Usko sarađuje sa kulturnom i muzičkom scenom i njegov pomereni kreativni svet poziva na mentalno putovanje. Pored ilustratorskih aktivnosti, sa Fransisom Žosranom vodi grafički studio Alles Gut. Više o njegovom delu možete videti na : www.antoine-eckart.fr

Antoan Ekart će krajem novembra, zajedno sa drugim umetnicima koji borave u Srbiji, učestvovati u razgovoru i razmeni iskustava kao i u deljenju utisaka o lokalnoj umetničkoj sceni. Pratite našu Facebook stranicu za datume i mesto razgovora!

 

Info

Nova Iskra

Gavrila Principa 43

Beograd