1 jul 2019 - 20h00 / Novi Sad

„Face Nord” na festivalu INFANT

Ove godine, festival Internacionalni festival alternativnog i novog teatra INFANT, ugostiće francusku trupu „Un loup pour l’homme”, koja svojom interpetacijom savremenog cirkusa i akrobatskim balansiranjem „ruku na ruku”  brani viziju humanosti/čovečanstva sastavljenu od društvenih pojedinaca, koji iako različiti ipak zavise jedni od drugih.

U predstavi „Face Nord” (Severna strana), četiri akrobate su stavile u igru sigurnu snagu i moć njihovih živih tela. Njihova putanja je puna prepreka, sastavljena od iznenađujućih i razigranih akrobatskih igara u kojima stalno izmišljaju pravila. Hodanje, trčanje, hvatanje, penjanje, dalje, uvek kretanje napred. Iako znaju da će izgubiti, to ih ne srečava da se bore, oni se tvrdoglavo obavezuju na podvig i uživaju u svakom izazovu, vodeći nas zajedno sa svojim telima do granica njihove fiziološke stvarnosti i do ivice zakona fizike.

„Face Nord” (Severna strana) je pokušaj da se u čovečanstvu oživi razigrana nevinost deteta, odakle nastaju i bitne vrednosti naše akrobatske potrage.

Kroz „Severnu stranu” četvorica suučesnika donose viziju cirkuske umetnosti zamišljene kao umetnost delovanja u službi potrage za humanošću.

Gostovanje se realizuje u okviru projekta Ride&Camp, koji su podržali grad Lile i program Teatroskop, čiji su osnivači iji su osnivači Francuski institut, Ministarstvo kulture Republike Francuske i Ministarstvo za evropske i spoljne poslove Republike Francuske.

FACE NORD (Severna strana), Un loup pour l’homme, Francuska
Igraju: Aleksandra Frej, Mika Lafordž, Arno Ferera, Serđi Paresa
Dramaturgija: Bok Livens
Dizajn zvuka : Žan-Demjan Ratel
Dizajn svetla : Tiri Robert
Kostimi: Emanuel Grobet
Tehnički tim: Pijer-Žan Fađijani, Loront Milovski
Administracija: Karolina Kardoso
Menadžer turneje: Lu Henri
Fotografi: Milan Zipura, Vinsent Mute

Koproducenti: La hipodrom de due – le batu fu / Nacionalno pozorište Dankirk – Pozorišni festival „Op de markt”, Nerpelt (Belgija) –

Cirkusko pozorište u Elbeufu, Centar za umetnost visokog cirkusa Gornja Normandija- La Sirku, Cirkuski pol Nekona u Limosinu – EPPGHV, La Vilet, Pariz – Ekinoks – Nacionalno pozorište „Šatoru”

Info

Srpsko narodno pozorište

Pozorišni trg 1