24 feb - 25 feb 2018 / Beograd

Fara Elmaskini na festivalu 2 Hot 4 Stage

A da se malo razmrdamo tokom zime? Festival 2 Hot 4 Stage zagreva telo i podgreva raspoloženje!

Uvek spremni da podržimo manifestacije u oblasti urbane kulture, pridružili smo se festivalu i ugostićemo neverovatni Faru Elmaskini, hip-hoperku čija je specijalnost popping, da bude član žirija festivala i da održi radionicu sa lokalnim umetnicima. Ne propustite ovu manifestaciju hip-hop igre koja je jedna od najkreativnijih marki francuske kulture.

Fara se bavi poppingom i lockingom od 1999, godine kada je upoznala rodonačelnike poppinga, legendarne Electric Boogaloos. Nakon toga su usledile godine proučavanja, putovanja i susreta. Od 2007, ona u Francuskoj i po čitavom svetu podučava ove dve discipline i učestvuje u brojnim žirijima (« Hiphop 4 Hope », « Deja Vu », « Black Forest Battle », « Ghetto Soul » – Allemagne; « Funky South » – Vietnam). Povremeno i samostalno učestvuje u battle-ovima ali ponajviše sarađuje sa francuskim igračkim trupama kao igračica ali i koreograf (cie la Mécanique des Naïfs, Point Zéro, Rualité, Sixième Dimension, 2 Temps 3 Mouvements et Par Terre). Godine 2013, sa trupom Mécanique des Naïfs kreira solo tačku «Ritam Drugog». Krajem 2014. godine, pridružuje se kolektivu Bandidas i učestvuje u pisanju spektakla « Womanoïde ». Sa istim kolektivom je napisala i učestvuje u spektaklu « Bodies and Soul » i koreografskoj kreaciji « l’Indigo », predstavama koje obilaze Francusku i svet»

Popping je igra koju su u Francuskoj popularizovali Boogaloos. Princip igre su kontrakcije mišića u skladu sa ritmom muzike. Locking je vrsta fank igre koju je izmislio Don Kempbel početkom sedamdesetih godina prošlog veka i koja spada u hip-hop kulturu.

Info

24. februar 2018, Subbeerni centar, Cetinjska 15

25. februar 2018, Dobračina 30

Za više informacija o festivalu
Za više informacija o umetnici