14 sep - 22 sep 2018 / Novi Sad

Festival savremenog cirkusa „Cirkobalkana”

Nakon što je posetio Zagreb i Ljubljanju, festival savremenog cirkusa CirkoBalkana postaviće svoj šator u Novom Sadu, kako bi publici predstavio jedinstveno umetničko iskustvo.

Tokom devet dana, moći ćete da uživate u neverovatnim nastupima trupa iz cele Evrope, ali i da upoznate rad trupa iz Novog Sada i regiona, da otkrijete mlade talente, te da se i sami okušate u ovim drevnim i odvažnim veštinama, kroz radionice ili na otvorenoj sceni!   

Na programu šestog izdanja festivala, koje se odvija u znaku nesvrstanog cirkusa, nastupiće francuske trupe LAZUZ i PROJECTO PRECIPICIO. Biće to prilika da se prispita filozofska i socijalna dimenzija savremenog cirkusa koji, kroz vrhunske tehničke i umetničke performanse, nudi istinsku refleksiju o savremenom svetu i društvu.   

U okviru festivala biće organizovan i okrugli sto sa profesionalacima iz regiona, te profesionalni susreti koji za cilj imaju jačanje saradnje među akterima iz domena novog cirkusa, aktivnih u Jugoistočnoj Evropi. 

 Ceo program festivala možete naći ovde.

Festival se održava uz podršku programa Teatroskop čiji su osnivači Francuski institut, Ministarstvo kulture Republike Francuske i Ministarstvo za evropske i spoljne poslove Republike Francuske.

 

Info

Šator Cirkobalkane

Sunčani kej bb (iza Češkog magacina)