2 okt - 5 okt 2017 / Srbija

„Swagger“, Olivije Babine

Olivije Babine predstavlja film Swagger u pet gradova u Srbiji!
Subotica, Beograd, Leskovac, Nis, Kragujevac, Gornji Milanovac

Francuski institut i MCF MegaCom Film imaju ogromno zadovoljstvo da vam najave turneju fantastičnog filma Swagger u Subotici, Beogradu, Leskovcu, Nišu, Kragujevcu i Gornjem Milanovcu, u prisustvu autora Olivijea Babinea!

U saradnji sa Otvorenim univerzitetom u Subotici, Jugoslovenskom kinotekom, KOM 018, Šumadijskim internacionalnim filmskim festivalom i Kulturnim centrom Gornjeg Milanovca, ovaj film, koji se bavi današnjom omladinom, njihovim snovima, vizijom budućnosti i pogledima na svet, biće prikazan srednjoškolcima u svakom od navedenih gradova i oni će sa rediteljem moći da diskutuju ne samo o filmu, već i o sopstvenim težnjama i poimanjima.

Ovaj projekat organizovan je u sklopu CinEda, programa edukacije kroz sliku Francuskog instituta, koji za cilj ima da uključi mlade i da se u razgovoru s njima istaknu poruke u filmovima, kao i da se govori o kreativnom pristupu autora prilikom snimanja filmova.

SWAGGER (Francuska, 2016, 84′, dokumentarni film)
Režija: Olivije Babine

Svager je priča koja nas uvodi u misli jedanaestoro klinaca i tinejdžera neobičnih karaktera, koji odrastaju u srcu siromašnih francuskih predgrađa. Film nam prikazuje njihov jedinstveni i neočekivani pogled na svet i njihov zabavan ali i zapanjujući način razmišljanja. Razvijajući pravi mozaik susreta i mešajući žanrove od muzičke komedije do naučne fantastike, Svager oživljava reči i fantazije ove dece. Jer, uprkos poteškoćama u njihovim životima, oni imaju snove i ambicije, a to im niko ne može oduzeti.

Info

Subotica – ponedeljak 2. oktobar – 19h, Bioskop EuroCinema, Trg Cara Jovana Nenada 15
Beograd – utorak 3. oktobar – 20h30, Jugoslovenska kinoteka, Uzun Mirkova1
Leskovac – sreda 4. oktobar – 14h30, Leskovački kulturni centar, Bulevar Oslobodjenja 101
Niš – sreda 4. oktobar – 19h, Bioskop Vilingrad, Obrenovićeva 19
Kragujevac – četvrtak 5. oktobar – 15h, Kragujevačka gimnazija, Daničićeva 1
Gornji Milanovac – četvrtak 5. oktobar – 20h, Gimnazija Takovski ustanak, Miloša Velikog 11

Posle svake projekcije filma predviđena je debata kojoj će prisustvovati režiser filma Olivije Babine.