21 okt - 29 okt 2023 / Beograd

Francuska počasni gost Međunarodnog beogradskog sajma knjiga

Francuska, koja je počasni gost 66. Međunarodnog sajma knjiga u Beogradu, imaće veliki štand u Hali 2A Beogradskog sajma. Organizator programa predstavljanja počasne zemlje je Francuski institut u Srbiji, koji će se za tu priliku „izmestiti“ na sajam, kako bi posetioci imali prilike da se upoznaju sa njegovim mnogobrojnim aktivnostima. Francuska, u saradnji sa brojnim partnerima, priprema raznovrsnu ponudu aktivnosti na štandu:

– razgovori sa francuskim i srpskim piscima, izdavačima i prevodiocima i potpisivanje knjiga
– susreti sa predstavnicima medija
– prodaja knjiga na francuskom jeziku
– prodaja prevoda sa francuskog na srpski
– stručni susreti iz oblasti izdavaštva i prevođenja
– razgovori o sportu, modi…
– radionice, kvizevi, predstave
– upisi na kurseve francuskog jezika (besplatna provera nivoa znanja)
– informacije o pogodnostima studiranja u Francuskoj – studentski sajam
– predstavljanje medijateke i kulturteke Francuskog instituta

Francusku delegaciju autora čine: Pjer Asulin, Suzan Ajo, Feliks Le Bar, Patrik Beson, Žan-Kristof Buison, Paskal Delpeš, Matijas Enar, Izabel Fimejer, Žan-Fransoa Galtu, Žilija Kaže, Katrin Kise, Tulio Korda, Florans Noavil, Florans Obri, Klemantin Surde, Erik-Emanuel Šmit, Kristel Petikolen, Toma Piketi, David Rošfor, Toni Valente… Program njihovog gostovanja organizovan je u saradnji sa srpskim izdavačima i

Partnerstvo između BIEF-a (Međunarodna kancelarija za francusko izdavaštvo) i DELFI knjižara, francuskih i srpskih izdavača, omogućiće da se na štandu izlažu i prodaju knjige na francuskom, ali i prevodi sa francuskog na srpski, od kojih su mnogi objavljeni uz podršku francuske vlade. Osim toga, na štandu Francuske biće dostupni naslovi izdavačke kuće Noir sur blanc, koja je značajan partner ove manifestacije, a koja objavljuje prevode srpskih i regionalnih pisaca na francuski jezik.

Info

Beogradski sajam

Bulevar vojvode Mišića 14

Od 21. do 29. oktobra 2023.