19 maj - 20 maj 2018 / Beograd

Kaldéa gost na All girls street art jam

STREET ART / GRAFITI
Francuska umetnica Kaldéa gost manifestacije All girls street art jam

All girls street art jam je umetnički projekat osmišljen u cilju promovisanja ženskog stvaralaštva u oblasti street arta. Umetnice iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Francuske predstaviće svoje radove na fasadi kulrunog centra Dorćol Platz. Tokom dva dana posvećena street artu, publika će moći da diskutuje sa umetnicama o street art stvaralaštvu i njegovom odnosu prema javnim prostorima.

Nekoliko susreta i predavanja biće organizovano u toku manifestacije, koje će voditi Ljiljana Radošević, istoričarka umetnosti specijalizovana u oblasti grafita.

Kaldea  je francuska vizualna umetnica  rodjena u Parizu. Izlagala je u Engleskoj, Francuskoj i bila je deo  jednogodišnjeg projekta „Artwork Lift“ u Nemačkoj.Kladea je prepoznatljiva po svom jedinstvenom stilu  koji je misteriozan i savremen i uvek evoluira kroz različite  medije koje koristi.Njen rad prevazilazi samo umetničko stvaranje i postaje ceo kreativni univerzum koji ona rado deli sa svojom publikom.

Manifestaciju All girls street art jam organizuje beogradska grafiti umetnica TKV, koja aktivno promoviše autorke u oblasti street arta. Francuski institut u Srbiji je ugostio izložbu njenih dela od decembra 2017. do februara 2018. godine. Kaldéa će tokom jednonedeljnog boravka u Beogradu oslikati nekoliko fasada u saradnji sa TKV.

Info

Dorćol Platz

Dobračina 59

19-20/05/2018