27 jul 2022 - 21h / Novi Sad

Francuski bioskop na otvorenom

Ove srede, 27. jula u 21 čas u Kulturnoj stanici Svilara, dođite na projekciju francuskog filma „La Vie scolaire- Školski život“ u režiji Grand Corps Malade i Medhi Idir-a!

Školski život (Francuski : La Vie scolaire) je nagrađivana komedija-drama iz 2019. godine koju su napisali i režirali Grand Corps Malade (poznati francuski slam autor) i Mehdi Idir.

U glavnim ulogama su : Liam Pierron, Zita Hanrot i Moussa Monsaly.

Godina dana škole, života… i snalaženja! Nova i mlada pedagoškinja Samija iz rodnog Ardeša prelazi u jednu školu na lošem glasu u Sen Deniju. Samija se suočava sa nedisciplinom i društvenom stvarnošću tog pariskog kraja, ali i dobrim raspoloženjem koje vlada među učenicima i kolegama. Među njima su Musa, Veliki iz kraja i Dilan. Samija se prilagođava i ubrzo počinje da uživa u umirivanju najnestašnijih učenika. Zbog svog komplikovanog privatnog života zbližava se sa Janisom, živahnim i jako pametnim tinejdžerom čiji je potencijal prepoznala. Iako se čini da Janis odustaje od svojih ambicija skrivajući se iza svoje drskosti, Samija će uložiti sav svoj trud da spreči njegov neuspeh i pokuša da ga natera da se projektuje u bolju budućnost.

Trailer

U saradnji sa Kulturnom stanicom Svilara i Fondacijom Novi Sad – Evropska prestonica kulture.

Info

Svilara - kulturna stanica

Đorđa Rajkovića 6b, Novi Sad 21000