23 jan - 31 jan 2024 / Niš

FRANCUSKI FILMSKI KARAVAN : Ciklus Komedije

Želite da se smejete dobroj francuskoj komediji?

Krajem januara, Karavan francuskog filma dolazi u Niš sa četiri ekskluzivne projekcije. Nakon prošlogodišnjih projekcija filmova tokom kojih je izdvojio mlade rediteljke, karavan se vraća u Niš sa novim programom fokusiranim na temu filmskih komedija. Ovom prilikom predstavljamo sledeće filmove:

Utorak 23. januar 2024. u 19h – Ukrcavanje (FRA, 2020, 95’) 
Režija: Gijom Brak

Jedne letnje pariske večeri, mladić upoznaje devojku. Iako su istih godina, njihovi životi se razlikuju. Feliks radi, dok se Alma uputila na odmor. Život je kratak. Iako ophrvan obavezama, Feliks iznenada odlučuje da se pridruži Almi i otputuje na drugi kraj Francuske. Sa sobom vodi svog prijatelja Šerifa, računajući da će provod biti bolji. Pošto nemaju kola, kreću na put sa Eduarom. Naravno, ništa se ne odvija po planu. Čini se da ne može da bude drugačije kada snove pomešamo sa realnošću…

Trejler >>>

 

Sreda 24. januar 2024. u 19h – On, ona, magarac i ja (FRA, 2020, 95’) 
Režija: Karolin Vinjal

Antoaneta već mesecima iščekuje leto i viđanje sa svojim ljubavnikom Vladimirom. Kada joj on otkaže odmor da bi planinario po Sevenima sa ženom i ćerkom, Antoaneta bez razmišljanja odlučuje da ih sledi u stopu. Međutim, kada se pojavila na licu mesta, Vladimira nije bilo. Zauzvrat, upoznala je Patrika, jednog neposlušnog magaraca koji će joj praviti društvo tokom njenog jedinstvenog putovanja.
Film spada u Zvanični izbor Filmskog festivala u Kanu 2020. godine. Osvojio je Cezara za najbolju glumicu.

Trejler >>>

 

Utorak 30. januar 2024. u 19h – Ogromna (FRA, 2020, 101’) 
Režija : Sofi Leturner

Jedan običan ali nesvakidašnji par. Ona je pijanistkinja koja živi samo za svoju umetnost a on je njen menadžer koji joj posvećuje sve svoje vreme kako bi je zaštitio. Međutim, u četrdesetoj godini  iznenada mu se javlja  jedna želja : Frederik hoće bebu, dok je Kler nikada nije želela, što je bio predmet njihovog zajedničkog dogovora. On čini neoprostivo i krišom joj pravi dete. Kler se pretvara u bačvu a Frederik postaje mekušac.

Trejler >>>

 

Sreda 31. januar 2024. u 19h – Prekid (FRA, 2021, 98’) 
Režija : Katrin Korsini

Raf i Žili  su par na ivici raskida i našle su se na odeljenju Hitne pomoći nagutane suzavca nakon protesta  Žutih prsluka u Parizu.  Njihov susret sa Janom, povređenim i ljutim protestantom, razbiće sva njihova uverenja i predrasude. Napolju raste napetost. Bolnica pred navalom ljudi mora da zatvori vrata. Bolničko osoblje je prezauzeto. Čeka ih duga noć…

Trejler >>>

Info

Niški kulturni centar

Stanoja Bunuševca bb

Ulaz slobodan.
Niški kulturni centar