19 feb 2020 - 19h / Novi Sad

Francuski filmski karavan na bis: „Tamara“

Ljubitelji francuskog filma navikli su da ih Francuski institut svake godine obraduje sa nekoliko novih filmskih ciklusa u okviru programa Francuski filmski karavan. Ni ova godina neće biti izuzetak, a pored novih ciklusa koji uskoro dolaze, u saradnji sa KS Svilara, priredili smo vam i ciklus “Best of FFK“, u okviru kojeg će biti prikazano 6 najboljih filmova iz prethodnih ciklusa Francuskog filmskog karavana, po izboru publike i partnera koji su filmove prikazivali. Idealna prilika da se podsetite filmova koje ste voleli ili da pogledate one koji su vam promakli!

Ovaj ciklus počinjemo prikazivanjem filma “Tamara“, urenbesnom adaptacijom istoimenog, vrlo popularnog stripa!

Tamara (FRA, 2016, 1h40’)
Režija: Aleksandar Kastanjeti
Igraju: Eloiza Marten, Silvija Testo, Ciril Giei, Rajan Benseti…

Tamara je devojčica od 15 godina koja ima velike komplekse zbog svoje kilaže. Da bi se oslobodila zadirkivanja svojih vršnjaka, ona odlučuje da preuzme stvari u svoje ruke. Opkladiće se sa najboljom drugaricom da će izaći sa prvim dečkom koji uđe u učionicu. Izabranik je Dijego, najlepši dečko u školi i Tamara već vidi kako joj šansa za uspehom izmiče…

Trejler

Ulaz slobodan. Titlovi na srpskom jeziku.

Francuski filmski karavan je program koji za cilj ima promovisanje francuskog filma širom Srbije u partnerstvu sa lokalnim kulturnim centrima. Tokom 2020. godine, sponzori Francuskog filmskog karavana su proizvodi Île de France i kompanija Mlekoprodukt.

Više detalja

Info

Kulturna stanica Svilara

Đorđa Rajkovića 6b

Sreda 19. februar u 19h