30 Jun - 1 jul 2022 / Niš

Francuski filmski karavan u Nišu : Ciklus “Doba sazrevanja”

Francuski institut u Nišu će 30. juna i 1. jula organizovati Karavan francuskog filma u Niškom kulturnom centru (NKC) sa ciklusom filmova pod imenom „Doba sazrevanja“.
Ciklus će započeti 30. juna u 18 časova, kada će prvi film biti prikazan u sali Niškog kulturnog centra.

U okviru festivala, gledaoci će moći da pogledaju četiri filma na francuskom jeziku, vezana za tinejdžerski život i probleme:

Četvrtak 30. jun 2022. u 18h – Pravi momak (FRA, 2020, 1h28’)
Režija: Benžamin Paran
Igraju: Tomas Gi, Benžamin Voazen, Izabel Kare

Stidljivi i osetljivi tinejdžer Tom se sprema za polazak u novu školu. Njegov stariji brat Leo  mu poput pravog savetnika pomaže da se uklopi. Nakon insistiranja da od Toma napravi pravog dasu, Leo svojom stalnom prisutnošću postaje teret. Tom će morati da se oslobodi Leovog pritiska  kako bi pronašao svoj put…

Trejler >>>

Četvrtak 30. jun 2022. u 20h – Školski život (FRA, 2019, 1h51’)
Režija: Gran Kor Malad i Mehdi Idir
Igraju: Zita Enrot, Lijam Pjeron, Sufijan Gerab

Godinu dana škole, života… i snalaženja! Nova i mlada pedagoškinja, Samija, iz rodnog Ardeša  prelazi u jednu školu, na lošem glasu, u Sen Deniju. Samija se suočava sa nedisciplinom i  društvenom stvarnošću tog pariskog kraja, ali i dobrim raspoloženjem koje vlada među  učenicima i kolegama.

Trejler >>>

Petak 1. jul 2022. u 18h – Plivaj ili potoni (FRA, 2018, 1h25’)
Režija: Margo Bonom
Igraju: Dajan Ruksel, Žan Koendi, Sedrik Kon

Plahovita i buntovna sedamnaestogodišnjakinja Eliza želi da uživa u letnjem raspustu na strmim  padinama Verkora, gde je odrasla. Međutim, njena majka odlazi od kuće, ostavljajući je da se sama  sa ocem brine o bolesnoj sestri. Usled velike odgovornosti, ljubav se pretvara u mržnju, i Eliza  gubi tlo pod nogama.

Trejler >>>

Petak 1. jul 2022. u 20h – Meteoriti (FRA, 2018, 1h25’)
Režija: Roman Laguna
Igraju: Zea Duprez, Bilal Agab, Umema Liamuri

Nina ima 16 godina i mašta o avanturi. U iščekivanju uzbuđenja, provodi leto u mestu između svog sela na jugu Francuske i zabavnog parka u kom radi. Neposredno pre susreta sa Moradom, Nina uočava plameni meteorit na nebu koji pada na planinu. Sve liči na nagoveštaj novog  života.

Trejler >>>

Ulaz je besplatan!

 

Info

Niški kulturni centar

Stanoja Bunuševca bb

Niški kulturni centar