8 jul - 30 jul 2020 / Novi Sad

Francuski letnji bioskop za 10 osoba

U saradnji sa kulturnom stanicom Svilara i Fondacijom Novi Sad – kulturna prestonica Evrope,pozivamo vas na projekcije francuskih filmova koje će se, od 8. jula 2020.  održavati svake srede od 21 časova. Na repertoaru će biti premijerni i reprizni francuski filmovi novije produkcije. U skladu sa zdravstvenom situacijom, sve projekcije će se odvijati na otvorenom, uz strogo poštovanje propisanih mera zaštite i distanciranja.

Program:

Sreda 8. jul u 21.00

Žeronimo (FRA, 2013, 107’) Geronimo

Režija: Toni Gatlif. Igraju: Selin Salet, David Miržija, Rašid Jus…
Tokom vrelih avgustovskih dana, mlada aktivistkinja Žeronimo pokušava da smanji tenziju i konflikte između mladih u kvartu Sen-Pjer. Situacija kulminira kada tinejdžerka turskog porekla, Nil Terzi, pobegne od ugovorenog braka kako bi pronašla mladog Roma, Liki Molina, svog dragog. Poput ulja na vatri, njihovo bekstvo rasplamsava sukobe između već zavađenih grupa…

 

Sreda 15. jul u 21.00

Corporate (FRA, 2017, 90′)

Režija: Nicolas Silhol

Emili je pametna, mlada menadžerka kadrovske službe u ogromnoj francuskoj kompaniji koja trguje hranom. Ambiciozna i posvećena poslu, ona je dobar vojnik, spremna da sprovodi nemilosrdne metode menadžmenta u praksu da bi zadovoljila zahteve šefova. Međutim, jednog dana, jedan od zaposlenih izvrši samoubistvo u kompaniji pred njom. Pogođenja strašnom smrću svog kolege, ona će ubrzo shvatiti da i kompanija mora da snosi deo odgovornosti. Istraga je u toku, a ona je, rastrzana između svojih istraumiranih kolega i pritiska moćne hijerarhije, primorana da se snalazi sama.

 

Sreda 22 jul u 21.00

Hipokrat (FRA, 2014, 102’)

Režija Toma Lilti, igraju: Vensen Lakost, Reda Kateb, Žak Gomblen. Zabranjeno mlađima od 12 godina.

Bendžamin će postati slavan doktor, siguran je u to. Ali njegovo prvo iskustvo na stažu za interniste u službi njegovog oca uopšte ne prolazi kao što je zamišljao. Ispostavlja se da je u praksi sve teže nego u teoriji. Odgovornost ga pritiska, njegov otac nikad nije tu za njega, a njegov kolega Abdel je strani lekar sa više iskustva nego on. Bendžamin će biti primoran da se na surov način suoči sa svojim ograničenjima i strahovima, što svojim što strahovima svojih pacijenata, porodica, drugih lekara i osoblja. Njegovo vatreno krštenje počinje.

 

Sreda 29. jul u 21.00

Šta je ostalo od moje revolucije? (FRA, 2018,88′)

Režija: de Judith Davis,  igraju: Judith Davis, Malik Zidi, Claire Dumas, Mireille Perrier

Angele se bori protiv kletve svoje generacije: da se rodi „prekasno“, u vreme globalne političke depresije. Ona dolazi iz porodice aktivista, ali majka se odrekla političke borbe, a sestra je izabrala korporativni svet. Samo je njen otac, bivši maoista sa kojim živi, ostao veran svojim idealima. Ljuta, odlučna, Angele pokušava da promeni svet a u isto vreme da beži od ljubavnih veza. Ponekad Don Kihot, ponekad Bridget Jones, Anđela pokušava da pronađe ravnotežu …

Info

Kulturna stanica Svilara

Đorđa Rajkovića 6b , 21000 Novi Sad