1 dec - 3 dec 2021 / Beograd

Francusko-srpski filmski susreti #6

U okviru Festivala autorskog filma (26. novembar – 3. decembar 2021.) održaće se od 1. do 3. decembra šesti Francusko-srpski filmski susreti, u organizaciji Francuskog instituta, MegaCom Filma, Filmskog centra Srbije, Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije i Udruženja za promociju nezavisnog filma ACID.

Susreti će i ove godine krunisati uspešnu filmsku saradnju Francuske i Srbije kroz niz aktivnosti posvećenih Sedmoj umetnosti. Beograd će tako ugostiti francuske filmske stručnjake koji će razmeniti iskustva sa svojim srpskim kolegama o održivim praksama tokom snimanja i razvoju mlade publike.

Srpska publika moći će da prisustvuje masterklasu poznatog francuskog inženjera zvuka Bruna Tarijera i da se upozna sa radom dokumentariste Žan-Noela Kristijanija i bivših učesnika programa Atelje Varan. Francusko-srpski susreti takođe će biti prilika da se srpskim filmskim stručnjacima predstave škola i centar savremene umetnosti Le Fresnoy, fondovi Aide aux cinémas du monde i La Fabrique Cinéma, te rezultati radionice posvećene francusko-srpskim koprodukcijama, nedavno održane u Parizu.

Aktivnosti će se odvijati na francuskom i srpskom, sa simultanim prevodom, dok će zarad fluidnijeg razgovora radni jezik određenih panela biti engleski.

 Za ceo program u PDF formatu, kliknite ovde.

 Ovi susreti biće održani u okviru Festivala autorskog filma, na kome će biti prikazano 27 francuskih filmova, među kojima su dva filma Udruženja za promociju nezavisnog filma ACID:

 6 francuskih filmova u glavnom i međunarodnom takmičarskom programu:

12 francuskih filmova u programskim selekcijama Sirovo, Bande à part, Hrabri Balkan i Mreža festivala Jadranske regije: 

2 filma po izboru Udruženja za promociju mladog nezavisnog filma ACID:

 5 filmova u programu Omaž Žan-Klodu Karijeru: 

 Kao i 2 filma u okviru retrospektive „Ceo svet je pozornica“: 

Info

Kombank dvorana

od 1. do 3. decembra 2021.