28 nov - 2 dec 2022 / Beograd

Francusko-srpski filmski susreti #7

U okviru Festivala autorskog filma održaće se od 28. novembra do 2. decembra Francusko-srpski filmski susreti #7, u organizaciji Francuskog instituta, MegaCom Filma, Filmskog centra Srbije, Ministarstva kulture Srbije i ACID-a.

Delegacija od 40 stručnjaka

Susreti će i ove godine krunisati uspešnu filmsku saradnju Francuske i Srbije. Na programu je desetak sadržaja u kojima će učestvovati delegacija od 40 francuskih i srpskih stručnjaka. Aktivnosti su namenjene stručnjacima iz oblasti kinematografije, ali i studentima različitih oblasti filma i medija.

10 stručnih panela i masterklasova

Na programu će tako biti masterklasovi reditelja Serža Bozona i Tome Salvadora, predstavljanje Unifrance Film, radionice i predavanje na temu pičinga francuske ekspertkinje Agat Berman, te razgovori o promociji nezavisnog i debitantskog filma.

30 godina Udruženja za promociju nezavisnog filma (ACID)

Francusko Udruženje za promociju nezavisnog filma (ACID) slavi 30. rođendan. Udruženje će se tradicionalno predstaviti novim ostvarenjima prikazanim na ovogodišnjem Kanskom filmskom festivalu. Fani Molens, rediteljka filma „Bar Atlantik“, i Marten Žova, autor filma „Grand Paris“ razgovaraće sa beogradskom publikom nakon projekcija. Jubilej ACID-a biće obeležen i posebnim koktelom.

Preuzmite program

Info

MTS dvorana

Ponedeljak 28. novembar – petak 2. decembar 2022.