16 maj 2023 / Beograd

Gonkurov izbor studenata Srbije

Proglašenje laureata u prisustvu Kamij Lorans, predstavnice Akademije Gonkur

Ovoga proleća studenti završnih godina francuskog jezika Univerziteta u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, odabraće 11. put zaredom, pod pokroviteljstvom francuske Akademije Gonkur, svog favorita od četiri romana koji su prošle jeseni u Francuskoj ušli u finale izbora za prestižnu književnu nagradu Gonkur.

To su romani: Le Mage du Kremlin (Mag iz Kremlja) autora Giuliano da Empolija, Vivre vite (Živeti brzo) autorke Brižit Žiro, Les Presque Soeurs (Skoro kao sestre), autorke Kloe Korman i Une somme humaine (Ljudska suma), autora Makenzia Orsela. Pobednički roman biće preveden na srpski.

Kamij Lorans, francuska književnica i članica Akademije Gonkur, prisustvovaće poslednjem zasedanju žirija – studenata završnih godina francuskog jezika, koji su vredno radili proteklih meseci na analizi pomenutih dela, nakon čega sledi proglašenje romana i autora koji je osvojio nagradu Gonkurov izbor studenata Srbije. Nagrada se dodeljuje od 2013, a svečani događaj biće organizovan u Ambasadi Francuske u Beogradu, u prisustvu medija.

Info

Ambasada Francuske u Srbiji

Utorak 16 maj 2023.
Samo uz pozivnicu