1 mar 2018 - 15h / Niš

Gradski forum – FrankofoNi

Francuski jezik- tvoj izbor za budućnost
Prvi gradski forum predstavlja inicijativu koja ima za cilj da favorizuje zbližavanje građana Niša sa francuskim jezikom.

Francuski jezik je mnogo više nego jezik kulture, ljubavi i duha. On je pre svega adut da umnogostručite šanse za dobijanje posla na međunarodnom tržištu. Poznavanje francuskog jezika otvara vrata  mnogom frankofonim preduzećima (Kanada, Švajcarska, Belgija i afrički kontinent). Francuski jezik je istovremeno i službeni jezik Ujedinjenih nacija i Evropske unije.

Kroz debatu i razmenu mišljenja ovaj forum će biti prilika da sagledamo aktivnosti Francuskog instituta u Srbiji- Niš i njegovih partnera kao i da govorimo o saradnji na kulturnom, naučnom i profesionalnom nivou.

Takođe će biti prilike za dijalog i govorićemo o očekivanjima obe strane kako bi još više povezali građane Niša sa Frankofonijom.

Učesnici : Danijel Živković, profesor francuskog jezika na fakultetu za pravne i poslovne studije (Biznis i francuski jezik, multidisciplinarsnost), Saša Miljković, počasni konzularni predstavnik Francuske u Nišu.

Publika : Studenti Filozofskog fakulteta, učenici, članovi Francuskog instituta, prijatelji, partneri i svi koji žele.

 

 

Info

Media Reform Centre

Obrenovićeva 38, Sala za konferencije

Media Reform Centre