15 okt - 18 okt 2019 / Beograd

Green Fest 2019.

Deseto izdanje Međunarodnog festivala zelene kulture „Green Fest“ održaće se od 15. do 18. oktobra 2019, u Domu omladine Beograda, pod sloganom „Promeni igru. Budućnost je na zemlji!“.

Zahvaljujući podršci Francuskog instituta i Ambasade Francuske u Srbiji, biće predstavljeni i sadržaji na francuskom jeziku u svakom od segmenata festivala:

Dugometražni film „Rhino Dollars“ režiserke Olivije Mokiejewski, iz produkcije Arte France, Radio Télévision Belge francophone i TV Presse Productions govori o jednom od najprofitabilnijih nelegalnih biznisa na svetu, trgovini rogom nosoroga, čija je prodaja zabranjena, dok na crnom tržištu vredi više od zlata ili heroina.

Ubijanje nosoroga zbog njihovog roga postalo je svakodnevna pojava u Africi,  a taj trend se polako širi i u Evropu. Potresna istraga, vođena tokom dve godine, otkriva pozadinu i organizaciju ovog nelegalnog biznisa na globalnom nivou koji je povezan sa organizovanim kriminalom.

  • Tri francuska filma kratkog i 3 srednjeg metra u okviru takmičarskog programa za kratki i srednji metar
  • Antonin Hadad, direktor Međunarodnog filmskog festivala životne sredine iz Tuluza i regije Occitanie biće član žirija i učestvocaće na okruglom stolu pod nazivom „Film kao alat za bolje obrazovanje“.
  • Otkrijte izložbu „Obnovljive vrste energije, pobednički buket“ kao i makete u okviru Karavana za klimu #2.

Info

Dom omladine Beograda

Makedonska 22

Utorak 15 – petak 18. oktobar 2019.

Za više informacija o festivalu posetite: www.greenfest.rs