20 mar 2018 - 11h-14h / Beograd

Haiku Noi Serbie 2018

Francuski institut Rumunije je 2015. godine lansirao projekat pod nazivom Haikunoi da bi obeležio Međunarodni dan frankofonije, 20. mart. Projekat je dobio naziv prema igri reči “hai cu noi” što na rumunskom znači “pođi sa nama”, a u isto vreme označava i naziv japanske poetske forme, haiku. Ove godine Francuski institut Srbije se pridružuje ovom projektu i organizuje Haikunoi događaj 20. marta u 11h, u prostorijama Instituta. Dođagaj je otvoren za javnost.

Pre centralnog događaja, pozivamo sve koji žele da se oprobaju u kreiranju haikua, da to učine na taj način što će ih postaviti na Facebook sa propratim hashtagom #HaikuNoiSerbie2018. Izbor forme je slobodan, može biti fotografija haikua, haiku ispisan kao Facebook status ili bilo koja druga forma koju prati hashtag. Važno je da postavljene objave budu dostupne svima, odnosno da imaju javni status (“Public”), da bi mogle biti pronađene među svim ostalim haikuima sa istim hashtagom.

U utorak, 20. marta zajedno ćemo kreirati haikue u Francuskom institutu. Ispisivaćemo ih na balonima, panoima i papirima, i delićemo ih zajedno sa frankofonima iz Rumunije preko Facebook-a i ostalih društvenih mreža.

Pridružite nam se u proslavi Međunarodnog dana Frankofonije!

Info

Francuski institut u Srbiji, Beograd

Knez Mihailova 31

Utorak 20. mart od 11h do 14h