Ciklus: Udahni život!

Tamara (FR, 2016, 100′, komedija)
Režija: Aleksandar Kastanjeti
Igraju: Eloiz Marten, Silvi Testid, Siril Gei

Tamara je devojčica od 15 godina koja ima velike komplekse zbog svoje kilaže. Da bi se oslobodila loše etikete koju je dobila od svojih vršnjaka u srednjoj školi, ona odlučuje da uzme stvar u svoje ruke. Opkladiće se sa najboljom drugaricom da će izaći sa prvim dečkom koji prođe pored vrata učionice. Igrom slučaja, izabranik će biti Dijego, najzgodniji dečko u školi i Tamara već vidi šansu da će da uspeti u svojoj nameri….

Trejler

Subota 14. oktobar u 21h00

Polina živi za ples (FR, 2016, 108′, komedija/drama)
Režija: Valeri Miler, Angelin Preljocaj

Rusija devedesetih godina. Trenirana strogoćom i zahtevnim radom profesora Bojinskog, Polina je igračica klasičnog baleta koja od ranog detinjstva mnogo obećava. Dok se priprema da učestvuje na prestižnom boljšojskom baletu, prisustvovaće predstavi savremenog plesa koji će je duboko dirnuti.

Trejler

Nedelja 15. oktobar u 19h00

Položi maturu pevajući (FR, 2003, 82′, dokumentarni)
Režija: David Andre

Ovo je film koji govori o burnoj priči grupe prijatelja iz grada Bulonj-sir-Mer, gradu koji je teško pogođen krizom. Njihova godina prepuna je snova i razočaranja, a pesme, koje će izmisliti ovi tinejdžeri iz radničkih porodica i srednje klase, pretvaraju stvarnost u poeziju, smeh i emocije.

Trejler

Nedelja 15. oktobar u 21h00

Videti svet (FR, 2016, 102′, drama)
Režija: Delfin Kulen, Mirijel Kulen

Dve mlade devojke u vojnoj službi, Oror i Marin, vraćaju se iz Avganistana. Sa svojom vojnom jedinicom provešće tri dana na Kipru, u hotelu sa pet zvezdica, među turistima na odmoru, radi onoga što vojska naziva dekompresiona komora: pomoći ćemo im da „zaborave rat“. Međutim, nije tako lako osloboditi se nasilja…

Posle filma „17 devojaka“ ovo je drugi film sestara Kulen koji je ušao selekciju filmskog festivala u Kanu 2016. godine.

Trejler