Rezultati konkursa za dodelu stipendija za 2021-2022.

Rezultati konkursa za dodelu stipendija vlade Francuske za 2021-2022. godinu koje dodeljuju Francuski institut i Ambasada Francuske u Srbiji

Konkurs za 2021-2022. godinu završen je 29. marta 2021. Zahvaljujemo svim kandidatima na interesovanju za studije u Francuskoj.

Posle analize pristiglih kandidatura i na kraju procesa odabira kandidata, obaveštavamo vas o sledećem, posle razgovora sa komisijom, koji se i ove godine zbog  epidemiološke situacije održali onlajn :

  • 12 studenata dobilo je stipendiju za nastavak studija u Francuskoj;
  • 17 studenata nalazi se na listi čekanja. Studenti sa ove liste mogu da budu oslobođeni od troškova upisa na državnim univerzitetima

U skladu sa konkursima iz prethodnih godina i podrškom doktorandima u ko-mentorstvu za koje se Francuski institut i Ambasada Francuske u Srbiji finanansijski obavezuju za period od uzastopne 3 godine, 7 doktoranada dobiće stipendiju u 2021-2022. godini za nastavak istraživanja na 2. i 3. godini doktorata u Francuskoj pod uslovom da se studije odvijaju po planu.

Čestitamo svim dobitnicima stipendije, savetujemo im da održavaju redovan kontakt sa Francuskim institutom i želimo im da na ličnom i akademskom planu steknu obogaćujuće iskustvo!

Dobitnici stipendije Master 2 (sve oblasti)
Dobitnici stipendije za doktorat u ko-mentorstvu 
Kandidati na listi čekanja (po oblastima)
Oslobađanje od troškova upisa na državnim univerzitetima