Stipendije fonda za mlade talente

Stipendija « Dositeja » Fonda za mlade talente Republike Srbije namenjena je najboljim studentima koji studiraju u inostranstvu.

U okviru sporazuma zaključenog između Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Francuske Ambasade i Francuskog instituta u Srbiji, dodatne stipendije Francuske vlade mogu se dodeliti srpskim studentima dobitnicima stipendije « Dositeja » koji nastavljaju studije u Francuskoj. Stipendija pokriva troškove studentskog socijalnog osiguranja u Francuskoj i obezbeđuje status stipendiste Francuske vlade, što studentima pruža brojne pogodnosti (naročito pomoć za smestaj ). Da bi dobio ovu dodatnu stipendiju, student mora da ispuni sledeće uslove :

  • da bude upisan u visokoškolsku ustanovu u Francuskoj
  • da bude upisan na program iz oblasti inženjerstva, prirodnih nauka, prava, političkih nauka, ekonomije i menadžmenta, izuzimajući sve ostale oblasti
  • da bude upisan na studije master ili doktorskog nivoa

Poslednjih pet godina više od 95 studenata koristilo je ovu stipendiju koju kofinansiraju obe vlade i koja razvija mobilnost najboljih studenata između Francuske i Srbije.

Za dodatne informacije
Kontakt u Francuskom institutu: vesna.adamovic@institutfrancais.rs