4 Jun - 20 Jun 2019 / Beograd

Karavan za klimu u Beogradu

Ovaj projekat Francuskog instituta u Srbiji ima za cilj jačanje svesti građana Srbije a posebno mladih da su fosilna goriva glavni uzrok emisije CO2 i da naši prirodni resursi, čak iako još uvek neizmerni, nisu neiscrpni. Svest o tome i podrška stanovništa su od suštinskog značaja kako bi se zemlja usmerila na proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora. Stanovništvo mora da razmišlja o tome kao i da sve to razume kako bi svoje ponašanje prilagodilo i učestvovalo u energetskoj tranziciji prema kojoj se zemlja kreće.

Delovi na francuskom i srpskom jeziku, za sve uzraste:

Izložba „Obnovljivi izvori energije, pobednički buket“

Ova izložba, koju je napravila francuska organizacija Double Helice, upoznaje javnost sa različitim izvorima postojeće energije. Obnovljivi izvori energije kao što su hidro, biomasa, solarna energija, energija vjetra, geotermalna energija, ali i fosilna i nuklearna energija … izložba čini popis prednosti i nedostataka svake od njih.

Magnetni paneli

Nakon što se otkriju različite energije, javnost može testirati svoje znanje zahvaljujući magnetnim interaktivnim panelima. Na tim panelima se nalaze pitanja koja imaju za cilj da ispitaju javnost o izvoru električne energije koju trošimo, njihovoj količini, njihovim prednostima i nedostacima…

Interaktivni makete

  • Solarna energija
  • Energija vetra
  • Energija vode
  • Energija biomase
  • Skladište energije

Info

Francuski institut u Srbiji, Beograd

Knez Mihailova 31

4 – 20. juna

Radno vreme:
utorak – petak: 13h – 19h
subota: 10h – 15h

Na francuskom i srpskom jeziku
www.karavanzaklimu.rs

Ovaj događaj organizovan je u saradnji sa kompanijom SUEZ i Francuskog instituta.