15 mar 2023 - 10h / Novi Sad

Mogućnosti zaposlenja u sektoru cybersecurity-ja u Srbiji

Tokom Meseca frankofonije, a u okviru ciklusa „Study in France, work in Serbia“ održaće se okrugli sto posvećen studiranju i karijerama u sektoru Cybersecurity-ja, koji Francuski institut u Srbiji organizuje u saradnji sa Fondacijom Tempus, Univerzitetom u Novom Sadu, francuskom inženjerskom školom EURECOM, Univerzitetom Bretagne Sud, kompanijom Atos, ekosistemom startapova FrenchTech kao i Western Balkans Cyber Capacity Centrom.

U okviru ciklusa „Study in France, work in Serbia“ organizuje se više okruglih stolova tokom godine, posvećenih radu privrednih i strateških sektora u Srbiji. Svaka debata okuplja predstavnike francuskih visokoškolskih ustanova, ali i preduzeća koja posluju u Srbiji, sa ciljem da ohrabre studente iz Srbije da jednu godinu specijalističkih studija prate u Francuskoj, a da se potom vrate u Srbiju i zaposle u sektorima koji doprinose dinamici njenog razvoja. Ovakav pristup mobilnosti studenata dovodi u sklad borbu protiv odliva mozgova i potrebu za usavršavanjem u evropskim zemljama.

Visokoobrazovne ustanove predstaviće svoje Master programe usavršavanja na engleskom jeziku, koji su pristupačni srpskim studentima. Predstavnici kompanija i ekosistema startapova govoriće o kadrovskim potrebama i ključnim kompetencijama neophodnim za razvoj preduzeća u ovom sektoru u Srbiji.

Srpski studenti i mladi stručnjaci koji su zainteresovani za rad u ovoj inovativnoj inženjerskoj oblasti pozvani su da prisustvuju ovom događaju i uključe se u diskusiju.

Učesnici:

  • Cédric Grousset, Western Balkans Capacity Center
  • Vincent Guiltat, Univerzitet Bretagne Sud, Erasmus Mundus Joint Master CYBERUS
  • Aurélien Francillon, inženjerska škola EURECOM Francuska.
  • Darko Ćalasan, Atos Serbia
  • Imre Lendak, Fakultet tehničkih nauka, Univerzitet u Novom Sadu
  • Nicolas Rabrenović, French Tech Beograd

Preuzmite program

Slobodan ulaz, na engleskom bez prevoda.

Info

Rektorat Univerziteta u Novom Sadu

Zorana Ðinđića 1

Sreda, 15. mart 2023, od 10.00 do 14.30 sati