1 maj 2016 / Srbija

Nagrada Joussot Dubien

Studirate hemiju ili prehrambenu tehnologiju ? Prijavite se za nagradu Joussot Dubien za nastavak studija u Bordou na izuzetnom programu studija !

Nagrada Jussot Dubien dodeljuje se u cilju razvoja izvrsnosti naučnog istraživanja i većeg otvaranja ka svetu. Namenjena je inostranim studentima visokog nivoa za nastavak jednogodišnjih studija u visokoškolskoj ustanovi ENSCBP (Nacionalna visoka škola za hemiju, biologiju i fiziku politehničkog instituta u Bordou).

Ova nagrada dodeljuje se u saradnji sa kompanijom Airbus Defence and Space, liderom u oblasti svemirske industrije i iznosi 10 000 evra. U okviru ovog programa prepoznat je i visoki nivo naučnog istraživanja u Srbiji : dobitnica nagrade za 2014. godinu je studentkinja sa Univerziteta u Kragujevcu koja je završila osnovne studije sa najvećim ocenama i dve godine zaredom bila najbolji student u svojoj generaciji.

Da bi konkurisali za ovaj program, kandidati moraju imati završene trogodišnje ili četvorogodišnje studije iz domena fizičke hemije ili prehrambene tehnologije.  Dobitnik stipendije počinje studije već od septembra 2016. na jednom od programa ove visokoškolske ustanove (od kojih je i program « Master of science » u potpunosti na engleskom jeziku).

Krajnji rok za podnošenje kandidatura: 1. maj 2016.
Predavanja počinju početkom septembra.

Za više informacija preuzmite aplikaciju za stipendiu

  • Nagrada Joussot-Dubien dodeljuje se u čast Profesora Jacques Joussot-Dubien, bivšeg direktora ENSCBP, koji je želeći da osavremeni nastavu, uveo pored programa za hemiju i program za fiziku kako bi poboljšao istraživački i razvojni potencijal ove institucije. Ovaj renomirani naučnik poznat po istraživanjima u oblasti fotohemije, je studirao u SAD i usmerio ENSCBP ka međunarodnoj saradnji.

Info

Rok za podnošenje kandidatura: 1. maj 2016.