24 nov - 28 nov 2020 / Online

Nove video igre

Mladi talentovani francuski kreator video igara, Emanuel Korno, na udruženi poziv Francuskog instituta, Serbian game association i Mladih ambasadora Niša, održaće dva master klasa namenjena srpskim kreatorima video igara.

  • Prva radionica fokusira se na metodologiju i teoriju interaktivnog pisanja, dizajn i „branching trees“, kao i na način pisanja narativa za video igrice.
  • Druga radionica, „Video igrica kao sredstvo promena“ predstavlja uvod u pisanje scenarija za video igrice i njegovu primenu u drugim oblastima. Ova radionica ima za cilj da otkrije neophodne kompetencije i važnost uloge onih koji se bave pisanjem interaktivnog narativa.

Emmanuel Corno je kreator video igara koji se specijalizovao za narative. Inicijalno je pohađao studije informatičkih nauka pre nego što će preći na video igre i zbog toga je njegov pristup storytellingu uvek interaktivan. Njegov poslednji projekat je „Alt Frequencies“ u saradnji sa Accidental Queens – igra za mobilne telefone na temu vesti (lažnih ili ne) i moći. Sada piše za Ludogram – studio video igara specijalizovan za vizuelne novosti.

Ovo je prvo u ciklusu predavanja o programiranju koje Francuski institut u Srbiji organizuje u saradnji sa Serbian game association.

Info

Stručne radionice:

Utorak 24. novembar – 14h-17h30,
Online za kandidate iz cele Srbije odabrane na konkursu

Petak 27. novembar – 15h-16h i subota 28. novembar – 10h-11h
za prijavljene u okviru projekta KreNi