21 feb 2019 - 18h / Beograd

Open studio: Iva Atoski i Božo Terzić

Iva Atoski i Božo Terzić upravo su se vratili iz Pariza sa tromesečne umetničke rezidencije u Cité internationale des arts.

Cité internationale des arts nalazi se u srcu Pariza. U okviru tog umetničkog kvarta postoji trista apartmana/ateljea koji tokom jedne godine ugoste preko hiljadu umetnika sa sve četiri strane sveta. Srbija je u posedu jednog od tih apartmana kojim upravlja SULUJ. Francuski institut u Srbiji pružio je podršku rezidenciji ovo dvoje umetnika u Parizu.

Mikrokosmos koji postoji u tom pariskom kvartu generiše kulturnu razmenu i saradnju umetnika, naročito putem programa Open Studios. Tom prilikom, umetnici otvaraju vrata svojih ateljea i upoznaju se sa radom svojih kolega.

Ovom izložbom, Iva i Božo pretvoriće galeriju Francuskog instituta u Beogradu u svojevrsni open studio.
Iva Atoski izlaže crteže a Božo Terzić skulpture.

U Francuskom institutu u Srbiji će umetnici 7. marta 2019 u 18.00 učestvovati u razgovoru sa Benedikt Alio, direktorkom Cité Internationale des Arts. Tokom razgovora će biti reči o umetničkim rezidencijama u Francuskoj. Benedikt Alio će se tokom svog boravka upoznati sa novim talentima srpske umetničke scene.

Info

Francuski institut u Srbiji, Beograd

Knez Mihailova 31

Izložba: od 21. februara do 9. marta 2019.
Otvaranje: 21. februar u 18h
Susret: Bénédicte Alliot, Cité internationale des arts: 7. mart u 18h