16 nov - 25 nov 2022 / Beograd

Playing Narratives – Ideas to games

Playing Narratives je program nastao na inicijativu Francuskog instituta, Gete instituta i Asocijacije industrije video igara Srbije, uz podršku Francusko-nemačkog fonda, Unreal Engine, 3lateral, Ubisoft Beograd i Webelinx i u saradnji sa A Maze. Iz Nemačke i Plaine Images iz Francuske.

Playing Narratives – Ideas to Games je međunarodni neformalni mentorski program u trajanju od osam meseci, namenjen mladim kreativcima iz Srbije i regiona koji žele da se uključe u industriju razvoja video igara. Po isteku ciklusa, projekti video igara nastali tokom trajanja programa biće predstavljeni međunardonom žiriju koji će odabrati najuspešniji projekat.

16 – 25. novembar 2022.
Grafički kolektiv, Dragoslava Jovanovića 11

Pop-up izložba arthouse video igara

U okviru ovogodišnjeg program Playing Narratives, koji zajednički organizuju Goethe-Institut, Francuski institut u Srbiji i SGA, biće predstavljena izložba festivala A MAZE. iz Berlina, sa desetak video igara autora iz celog sveta, koje igrači najčešće mogu isprobati u galerijskim prostorima ili na festivalima – takozvane “arthouse games”.

Jedinstvena prilika za mlade kreatore igara i najširu publiku da upoznaju jednu novu dimenziju video igara, koja nije okrenuta komercijalnom uspehu već istraživanju granica kreativnosti i samog medija. Među umetnicima koji će izlagati svoje interaktivne radove u Beogradu su Goblin Rage, Fantasia Malware, Fury/Geography of Robots, Albert Birney & Gabriel Koenig, Baptiste Portefaix, Faezeh Khomeyrani, Robin Baumgarten, Flat Head Studio i Flan Falacci, koji dolaze iz Francuske, Nemačke, Austrije, SAD, Holandije, Švedske, Kanade i Egipta.

Petak 25. novembar 2022. u 18h
Grafički kolektiv, Dragoslava Jovanovića 11

Predavanje

U petak 25. novembra biće održano predavanje francuskog autora video igara Batista Portefeksa, nakon čega će biti predstavljeni projekti učesnika programa pred međunarodnim žirijem koji će odabrati najbolji koncept razvijen u okviru ovogodišnjeg ciklusa Playing Narratives.

Info

Grafički kolektiv

Dragoslava Jovanovića 11

16 – 25. novembar 2022 – izložba
Petak 25. novembar 2022. u 18h – predavanje