21 Jun 2018 / Niš

Praznik muzike 2018

Praznik muzike se obeležava – 21. juna, na dan letnje dugodnevice. Velika popularna manifestacija, besplatna i otvorena za sve muzičare, profesionalce ili amatere nudi nam širok i raznovrstan muzički spektar.
I ove godine Francuski institut iz Niša i Studentski kulturni centar iz Niša će 21. juna ispuniti muzikom ulice grada: Dvorište Univerziteta – Banovina, Park Svetog Save, Obrenovićeva ulica i park Čair, Gradska kuća i Simfonijski orkestar

PROGRAM :

 • UGAO OBRENOVIĆEVE I SVETOZARA MARKOVIĆA (19:00)
  Hor “Čarolija”
  Hor Osnovne škole “Ivo Andrić”
  Hor Osnovnih škola “Učitelj Tasa” i “Kole Rašić”
  Hor Osnovne škole “Ratko Vukićević”
  Niški kamerni hor
  Ženski hor SKC-a
  Akademski hor SKC-a
  Studenti Fakulteta umetnosti u Nišu
  Mladi reperi Kom 018
 • PARK ČAIR – PLATO ISPRED DEČIJEG CENTRA (19:00)
  Hor “Vilenjaci”
  Muzički program Dečijeg centra -Majska pesma
 • NIŠKI SIMFONIJSKI ORKESTAR (19:00)
  Rock simfonija
 • HOL GRADSKE KUĆE (18:00)
  Profesori i učenici Muzičke škole Niš stvaraju i sviraju za vas
 • DVORIŠTE UNIVERZITETA U NIŠU – BANOVINA (od 20:00)
  “Pesmom i igrom kroz Srbiju”
  Akademski folklorni ansambl ORO i Veliki narodni orkestar SKC-a Niš
 • PARK SVETOG SAVE (od 20:30)
  Voice rock pop hor
  Epicoustic band
  Jall Aux Yeux
  Chromatic

Jall Aux Yeux

Krajem 2015. godine Jure Petrović, inače profesor francuskog jezika u Katoličkom školskom centru u Bihaću, napisao je nekoliko pjesama na francuskom jeziku i odsvirao ih pred prijateljem Jasminom Hadžisadikovićem. Jasminu se dopalo ono što je čuo te ubrzo njih dvojica odlučuju da okupe bend. U kratkom roku osnovan je bend od sedam članova: Jure Petrović gitara, Jasmin Hadžisadiković gitara i mandolina, Adnan Suljanović bubanj, Marko Ivaniš bas, Sanel Kabiljagić truba, Elvedin Malkoč saksofon i Sanel Jušić vokal. Prve pesme ekipa iz Jall Aux Yeux snimila je već u proleće 2016. godine.
Album “Salutations du Fond du Monde” izašao je 12.05.2018. za nezavisni label Juda Records iz Sinja. U međuvremenu su objavili tri videospota za pesme „La Peste“, „Je m’en lave les mains“ i „Je Te Cherche“.
„Kada bi se za jedan muzički bend moglo kazati da je paradigma za originalnost, onda bi to zasigurno bio Jall Aux Yeux iz Bihaća“ – Klix.ba

Prošle godine je više od 120 zemalja proslavilo ovaj praznik. Muzika nas budi, zbližava, inspiriše. Toga dana izađite na ulice Niša i uživajmo u muzici zajedno.

Partneri:
Studentski kulturni centar Niš, Balkan Rock, Dečiji centar Niš u Čairu, Fakultet Umetnosti u Nišu, Muzička škola Niš, Vossloh MIN Skretnice, Narodna biblioteka Stevan Sremac Niš, Grad Niš.

Info

Dvorište Univerziteta – Banovina, Amfiteatar na keju, Obrenovićeva ulica, park Čair, Gradska kuća i Simfonijski orkestar

T +381 11 52 45 81