29 sep - 2 okt 2020 / Niš

Projekcije francuskih filmova

Ponovo u partnerstvu sa Niškim kulturnim centrom, pozivamo vas da provedete večeri uz projekcije vaših omiljenih filmova!
U okviru Francuskog filmskog karavana, odabrali smo filmove koji će vas nasmejati i naterati na razmišljanje.

U skladu sa zdravstvenom situacijom, projekcije će se odvijati u skladu sa merama zaštite i socijalnog distanciranja. Nošenje maske je obavezno.

 

Utorak 29. septembar 2020. u 19.00 – Pulen (FRA, 2018, 97’)
Režija: Matje Sapen
Igraju: Aleksandra Lami, Finegan Oldfild, Žil Koen

Mladi političar Arno Žores se igrom slučaja pridružuje timu koji vodi izbornu kampanju jednog predsedničkog kandidata. On je asistent Anjes Karadžić, zadužene za odnose sa javnošću, moćne žene čije ga iskustvo privlači i fascinira. Ona ga ne štedeći uči taktici vođenja kampanje i uz nju svedoči brojnim igrama i rivalitetima između članova tima, da bi i u njemu samom porasla velika želja za beskrupuloznim penjanjem na lestvici moći.

Trejler >>>

Sreda 30. septembar 2020. u 19.00 – Lepotica i lepotica (FRA, 2018, 95’)  
Režija: Sofi Filijer
Igraju: Sandrin Kiberlen, Agat Bonitzer, Melvil Pupo

Dvadesetogodišnja Margo upoznaje četrdesetpetogodišnju Margo: sve ih spaja, i deluje kao da je reč i jednoj istoj osobi u različitim dobima života …

Trejler >>>

Četvrtak 1. oktorbar 2020. u 19.00 – Lice anđela (FRA,2018, 108’)
Režija:  Vanessa Filho
Igraju: Marion Cotillard, Ayline Aksoy-Etaix, Alban Lenoir

Marlen, mlada i neodgovorna žena, živi sama sa svojom osmogodišnjom ćerkom. Jedne noći, nakon što je upoznala mladića u klubu, odlučuje da ode, ostavlja ćerku prepuštenu samoj sebi. Film predstavljen na Kanskom festivalu 2018. godine, u selekciji Izvestan pogled.

Trejler >>> 

Petak 2. oktobar 2020. u 19.00 – Veliki umovi (FRA, 2017, 1h46′)
Režija: Olivije Ajaš-Vidal
Igraju: Deni Podalides, Abdulaj Dijalo, Tabono Tandija…

Četrdesetogodišnji profesor književnosti Fransoa Fuko radi u pariskoj gimnaziji Anri IV. Splet okolnosti primorao ga je da prihvati premeštaj u predgrađe Pariza, u školu koja ima veoma lošu reputaciju. On očekuje najgore, i to sa punim pravom…

Trejler >>>

Info

Niški kulturni centar

Stanoja Bunuševca bb

NKC