23 okt - 29 okt 2019 / Beograd, Niš, Novi Sad, Kragujevac

Putujući studentski sajam 2019.

Iskoristite sajmove obrazovanja u oktobru kako biste se dobro pripremili za studije u Francuskoj!

Francuski institut u Srbiji i njegova kancelarija Campus France učestvovaće na brojnim sajmovima obrazovanja u oktobru kako bi vas informisali i orijentisali ukoliko želite da postanete deo jednog od najraznovrsnijih i najoperativnijih obrazovnih sistema i postanete jedan od 350.000 inostranih studenata koji studiraju u Francuskoj. Dođite da se upoznate sa nama i da se informišete o različitim studijskim programima, programima stipendija kao i o kursevima francuskog jezika u Srbiji i Francuskoj, diplomama o poznavanju francuskog jezika DELF i DALF itd.

Odaberite Francusku i već sada počnite sa pripremama za narednu univerzitetsku godinu!

Beograd
Sreda 23. oktobar 2019, od 9:30 do 16:30
Rektorat Univerziteta u Beogradu, Studentski trg 1

Novi Sad
Č
etvrtak 24. oktobar 2019, od 10:00 do 15:00
Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu, Dr Zorana Đinđića 2

U saradnji sa Campus France, francuskom agencijom koja se bavi promocijom francuskog visokog školstva, mobilnošću i prijemom inostranih studenata, Francuski instituti iz zemalja Zapadnog Balkana organizuju novi “Putujući studentski sajam“. Ove godine jubilarno 10. srpsko izdanje sajma održaće se u dva velika univerzitetska grada Beogradu i Novom Sadu.

Sajam će okupiti predstavnike francuskih univerziteta École Polytechnique, Sciences-PO, INSA iz Ruana, CESI, Univerzitet Lion 1, IUT Montpellier Sète,  rukovodioce frankofonih studijskih programa u Srbiji i na Balkanu, Frankofone univerzitetske agencije (AUF) kao i sve važne univerzitetske aktere iz svih zemalja učesnica.

Studenti će imati mogućnost da prisustvuju prezentacijama raznih programa stipendija kao i tematskim predavanjima i dobiju sve korisne informacije o studijama u Francuskoj kao i o frankofonim studijskim programima na Balkanu u neposrednom razgovoru. Predstavnici francuskog i srpskog visokog obrazovanja, imaće, sa svoje strane, mogućnost za umrežavanje kroz direktne susrete i razmene. Ambasada Francuske i Francuski institut u Srbiji tom prilikom otvaraju novi konkurs za dodelu stipendija Vlade Republike Francuske za univerzitetsku 2020/2021. godinu koji će trajati do 16. marta 2020.

Iskoristite ovaj nezaobilazan događaj kako biste se dobro i na vreme pripremili za univerzitetsku 2020-2021. godinu!

Niš
Petak 25. oktobar od 10:00 do 15:00
Rektorat Univerziteta u Nišu, Univerzitetski trg 2, Niš

Treći po redu sajam stipendija u Nišu koji organizuje Centar za razvoj karijere uz podršku univerzitetske biblioteke „Nikola Tesla“ okupiće sve ustanove koje dodeljuju stipendije srpskim studentima.

Studenti i srednjoškolci iz Niša, želite da studirate u Francuskoj? Pridružite nam se na štandu Francuskog instituta i predstavništva agencije Campus France u Srbiji, kako biste se informisali o studijskim programima i mogućnostima za finansiranje vašeg boravka u Francuskoj.

Hajde da zajedno skrojimo vaš akademski uspeh!

Beograd
Subota 26. oktobar od 12:00 do 18:00
Sajam „Study Abroad“, Hotel Hilton, Kralja Milana 35, Beograd

Drugi po redu sajam obrazovanja „Study Abroad“, ima za cilj da okupi na jednom mestu više od 50 izlagača iz brojnih inostranih zemalja i da upozna srpske studente sa prednostima studija u inostranstvu, bogatom ponudom studijskih programa inostranih visokoobrazovnih ustanova kao i različitim programima stipendija. Ako je Francuska vaša destinacija za studije mi ćemo biti tu da vas usmerimo ka pravom izboru!

Više informacija: https://studyabroadfair.net

Kragujevac
Utorak 29. oktobar od 11:00 do 15:00
„Izaberi stipendiju po svojoj meri“, hol Pravnog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, Jovana Cvijića b.b, Kragujevac,

Studirate na Univerzitetu u Kragujevcu ili ste gimnazijalac, a zainteresovani ste za studije u Francuskoj? Ne propustite priliku da se sretnete sa Francuskim institutom u Srbiji i informativnim punktom Campus France u vašem gradu !

Gimnazijalci i studenti, moći ćete da dođete na naš štand tokom Sajma stipendija u Kragujevcu, koji organizuje Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata, u saradnji sa Univerzitetom u Kragujevcu. Bićemo tu da vas saslušamo, uputimo i odgovorimo na sva vaša pitanja o različitim studijskim programima i diplomama koje postoje u Francuskoj. Predstavićemo vam i mogućnosti za finansiranje studija da biste ostvarili svoj plan i stekli francusku diplomu!