31 jul - 24 Avg 2019 / Novi Sad

Rezidencija Stiva Kamsoa u Novom Sadu

Francuski hip-hop umetnik, Stiv Lelong Kamso, boraviće ovog leta u Novom Sadu i raditi na dva projekta u okviru programa umetničkih rezidencija Fondacije Novi Sad 2021.

S jedne strane, Stiv će u saradnji sa plesnom školom Groove oformiti grupu mladih plesača sa Klise, sa kojima će pripremiti specijalnu koreografiju i nastup krajem leta. Ovaj program ima za cilj oživljavanje kulturne scene novosdskog naselja Klisa i rad na integraciji romske zajednice koja tamo živi u velikom broju.

Drugi projekat na kojem će Stiv Kamso raditi tokom svoje rezidenciji, realizuje se uz podršku Francuskog instituta u Srbiji, a u saradnji sa Galerijom Matice srpske. Cilj projekta je razvoj plesnih poseta u muzejima, kakve Stiv već izvodi u Muzeju imigracije u Parizu.

Rezidencijalni boravak Stiva Kamsoa u Novom Sadu realizuje se uz podršku programa Eunic Airkoji za cilj ima podršku razvoju umetničkih rezidencija u Srbiji, kao i ukrštanje iskustava, razmišljanja i diskursa kroz međusobne razgovore umetnika različitih disciplina.