30 mar 2024 - 12:00 / Niš

SERIJAL “KULTURICA” : Kuvaj kao miš Remi iz filma Ratatuj

Da li su naši najmlađi sugrađani spremni da postanu pravi mali šefovi u kuhinji poput malenog miša Remija koji je sanjao da postane vrhunski kuvar u prestižnom restoranu u Parizu i u tome uspeo?
EU info kutak Niš i Francuski institut u Nišu vas pozivaju na jedinstvenu kulinarsku radionicu na kojoj ćete naučiti da spremate Kraljevske galete, jedan od najpoznatijih francuskih specijaliteta.

Nova radionica iz serijala “Kulturica” se održava u subotu, 30. marta u 12 časova u Francuskom institutu na adresi Obrenovićeva 20, Niš. Radionica je namenjena maloj i velikoj deci uzrasta od 7 do 14 godina.

Mališani će se upoznati sa Francuskim institutom i aktivnostima koje ovaj institut kulture ima za decu i mlade.  Naučiće tajnu pripreme Kraljevskih galeta, lisnate torte od badema koja se tradicionalno jede na svečanostima u Francuskoj i postaće pravi kuvari dok stvaraju svoju gastronomsku kreaciju.
Na kraju radionice, deca će degustirati kulinarsko delo, popiti osvežavajuće piće, dobiti svoju prvu zvezdicu malog šefa, a zatim poneti kući prepisanu recepturu kolača i deo svoje umetnosti.

Dođite i provedite nezaboravnu subotnju avanturu u kuhinji uz nas! Ponesite sa sobom dobru volju i spremnost da istražite čarobni svet francuske kuhinje.

***

EU info kutak u Nišu organizuje serijal edukativnih radionica o kulturi namenjenih deci uzrasta od 7 do 14 godina, sa ciljem postavljanja temelja kulture kao sastavnog dela odrastanja i obrazovanja, a sve kroz igru, zabavu i interaktivno druženje.
Serijal “Kulturica” radimo u saradnji sa Ustanovama kulture iz Niša koje će deliti svoja znanja, kreativnost i veštine sa najmlađima, radeći na promociji kulturnog nasleđa, sličnosti i razlika u kulturi, istoriji i vrednostima između Srbije i zemalja Evropske unije.

Info

Francuski institut u Srbiji, Niš

Obrenovićeva 20

Svi zainteresovani mogu prijaviti svoje dete za učešće na radionici do petka, 29. marta ili do popunjavanja kapaciteta radionice i to preko formulara koji se nalazi na sledećem LINKU.
Učešće na radionici je besplatno, a sve materijale potrebne za rad obezbeđuje organizator.
Kako bi se što većem broju mališana dala mogućnost da učestvuju, prednost učešća imaju deca koja nisu učestvovala na prethodnim radionicama u okviru ovog ciklusa.