30 Jun - 13 Avg 2017 / Leskovac, Niš

Slučajni partneri

Izložba Igora Kordeja i Jane Adamović

Od petka 30. juna do nedelje 2. jula
Leskovac, Kulturni centar, Bulevar oslobođenja 101
Otvaranje izložbe: petak 30. jun – 20h30

Od četvrtka 10. do nedelje 13. avgusta 2017.
Niš, Niška tvrđava, salon 77
Otvaranje izložbe: četvrtak 10. avgust u 18h

Igor Kordej je hrvatski strip autor i dobitnik je ordena viteza reda i umetnosti Ministarstva kulture Francuske, a Jana Adamović je srpska strip autorka. Oba umetnika imaju uspešne karijere u francuskom stripu. Izložba detaljno, korak po korak, prikazuje razne faze njihovog kreativnog procesa i nudi redak pogled iza kulisa kada se radi o devetoj umetnosti.

Leskovcu Igor Kordej i Jana Adamović predstavljaju svoju izložbu Slučajnipartneri u okviru Balkanske smotre mladih strip autora, koju već 18 godina organizuje leskovačka škola stripa “Nikola Mitrović Kokan“, jedna od dve škole stripa na Balkanu.

Nišu će se umetnici predstaviti u okviru međunarodnog festivala stripa Striporama koji organizuje striparnica Južni Darkvood a koji se održava u saradnji i tokom Nišville festivala, jednog od najvećih džez festivala u Evropi. Cilj festivala Striporama je da spaja poznate strip autore sa svojom publikom tako što organizuje izložbe autora, potpisivanje portfolija, tribine, predavanja i strip radionice.