français  
 
  Kontakt     Mapa sajta  
 
 
  Institut
 
Naslovna
O nama
Partnerstva
Mediji
Kontakti
FAQ
   
 
NOVI SAD  
 
NIŠ  
 
PARIZ  
   
 
PRIJAVITE SE NA
NEWSLETTER
 
 
Facebook
Fotografije
Video  
   
 
     
  Naslovna
 
 
Tender za korišćenje komercijalnog prostora za restoran lagane hrane u Zmaj Jovinoj ulici

ČASOVI FRANCUSKOG
 
AGENDA
 
MEDIJATEKA

       
RADIONICE ZA DECU
 
STIPENDIJE
 
ŠKOLOVANJE
U FRANCUSKOJUvodnik

Dugo leto

Leto je stiglo, ulice odišu atmosferom odmora, prodavci sladoleda su naši najbolji prijatelji, vreme provodimo u baštama restorana i kafića i na obali Dunava … Uprkos svemu tome, pozivamo vas na druženje u okviru manifestacija koje organizujemo!

Posebno nam je zadovoljstvo da vas po prvi put pozovemo na veliku proslavu 14. jula u Mikser Houseu!
Uživajte uz aktuelne francuske pesme ili uz svevremene francuske šansone i proslavite francuski državni praznik igrajući sa nama ! Biće i drugih proslava i manifestacija, pratite aktuelnosti na našoj Facebook stranici.

Francuski filmski karavan ne staje. Nakon prikazivanja odličnog filma « Leto » Katrin Korsini 11. jula u Valjevu, vodićemo razgovor na temu feminizma. Muškarci su, naravno, dobrodošli, njihovo prisustvo je ključno za razgovor i razmenu mišljenja!

Kasnije u toku leta, ulična dešavanja koje će obeležiti grafiti umetnica Kashink u Pančevu, Beogradu i Nišu i konačno, sveži sa scene džez festivala u Marsijaku, trio Remija Panosijana u NIšu i Novom Sadu …

Ukoliko ste se opredelili za leto van grada, ponesite Culturethèque u svom tabletu ili računaru, ponuda knjiga i magazina je toliko velika da ćete sigurno pronaći štivo na francuskom u duhu odmora za koje vam želimo da ih provedete u lepoj i prijatnoj atmosferi.

Vidimo se krajem avgusta u novim avanturama!

An-Loren Viguru
Ataše za kulturu

 


     
Francuski institut
u Parizu
 
Ambasada
Francuske u Srbiji