français  
 
  Kontakt     Mapa sajta  
 
 
  Institut
 
Naslovna
O nama
Partnerstva
Mediji
Kontakti
FAQ
   
 
NOVI SAD  
 
NIŠ  
 
PARIZ  
   
 
PRIJAVITE SE NA
NEWSLETTER
 
 
Facebook
Fotografije
Video  
   
 
     
  Naslovna
 
 


ČASOVI FRANCUSKOG
 
AGENDA
 
MEDIJATEKA

       
RADIONICE ZA DECU
 
STIPENDIJE
 
ŠKOLOVANJE
U FRANCUSKOJ


Uvodna reč

Stiglo je leto...

Stiglo je leto, pravo vreme za predah, udah, otkrivanje okruženja, izlaske ... kao i za razmišljanje o planovima za sledeću godinu.

Ovog leta će Francuski institut u Srbiji biti sa vama u svom prostoru kao i van njega. Jula i avgusta meseca, imaćete mogućnost da otkrijete sa francuskim umetnikom Žilijenom De Kazabjankom neka dela iz zbirke Galerije Matice srpske iz Novog Sada koja će se pojaviti u javnom prostoru beogradske Palilule ali i u Novom Sadu: radi se o projektu Outings koji će vas iznenaditi i zadiviti.
Izložba stripa u Leskovcu i Nišu, Francuski filmski karavan u pet gradova, prisustvo kvarteta Festen na festivalu Nišville kao i u Novom Sadu, književni susreti sa Emanuelom Ribenom, piscem koji biciklom prati Dunav uzvodno, izložba o intimizmu u Galeriji Matice srpske... sve su to brojne prilike u kojima ćete moći da uživate na otvorenom ovog leta!

Neki od vas će se opredeliti i da pohađaju intenzivne kurseve francuskog u Beogradu, Nišu ili Novom Sadu. Krajem avgusta ćemo vam predstaviti naše nove ponude za kurseve i radionice, kako za decu tako i za odrasle, koje pripremamo za iduću godinu.

Naučnici mogu sve do 31. jula da konkurišu za francusko-srpski istraživački program PHC Pavle Savić. A tokom celog leta, osnovne škole i gimnazije u Srbiji koje još nisu učestvovale u organizaciji školskog DELF-a mogu da konkurišu za testiranje u svojoj ustanovi tokom proleća 2018. godine.

Želimo vam svima da provedete lepo leto!

Žan-Batist Kizen
direktor

 


     
Francuski institut
u Parizu
 
Ambasada
Francuske u Srbiji