français  
 
  Kontakt     Mapa sajta  
 
 
  Institut
 
Naslovna
O nama
Partnerstva
Mediji
Kontakti
FAQ
   
 
NOVI SAD  
 
NIŠ  
 
PARIZ  
   
 
PRIJAVITE SE NA
NEWSLETTER
 
 
Facebook
Fotografije
Video  
   
 
     
  Naslovna
 
 
ČASOVI FRANCUSKOG
 
AGENDA
 
MEDIJATEKA

       
RADIONICE ZA DECU
 
STIPENDIJE
 
ŠKOLOVANJE
U FRANCUSKOJUvodnik

Doba razuma

U oktobru, Francuski institut vas poziva da zajedno otkrijemo mlade talente francuske i srpske muzičke scene (nastupa naša Muzička jesen), da otkrijemo filmove o detinjstvu i stupanju u svet odraslih, da dosegnemo nove granice čitanja koje nosi digitalno doba, da razmotrimo vaše studijske projekte za 2017/2018. (Čekamo vas u sredu 5. i četvrtak 6. oktobra na Sajmu stipendija Univerziteta u Beogradu). I više od toga !

Francuska muzička jesen ove godine će, zahvaljujući Société générale Srbija, u saradnji  sa Belgrade SAXPerience festivalom, ArtLinkom, Bemusom  i Buntom, predstaviti muzička otkrovenja sa željom da učenicima prenese ljubav prema klasičnoj i džez muzici. 29. septembra u Novom Pazaru preko 200 posetilaca imalo je zadovoljstvo da uživa u muzici saksofoniste Batista Erbena i kvarteta Luke Ignjatovića.

U utorak, 5. oktobra dođite na Pariz u Beogradu, Mulen Ruž, u  MikserHouse preobražene u Mulen Ruž za potrebe snimanja jednog filma: biće to zasigurno ugodan provod! I Vi i vaša deca otkrićete, na krajnje neobičan način, naše ponude za učenje francuskog jezika.

Kasnije tokom meseca, zajedno sa našim partnerima članovima EUNIC Srbija, mreže evropskih kulturnih centara u Srbiji, pozivamo vas na nedelju susretanja povećenih čitanju u doba digitalizacije. Francuski institut u Srbiji predsedava EUNIC-om u 2016/2017: želimo da zajednički pratimo kreativnost i vitalnost umetničkog života u Srbiji.

Na početku ove jeseni i ekipa Francuskog instituta u Srbiji se promenila, troje naših kolega otišlo je na nova profesionalna putovanja, a troje njih je pristiglo. Hvala Fabrisu Petou, Kler Bortolusi i Kler Bije što ste sa puno nadarenosti, poleta i kreativnosti obavljali svoje misije proteklih godina. Dobrodošle su  Florans Koc, ataše za francuski jezik, Marion Vio, predstavnica našeg ogranka u Nišu i Žilijet Tirlik, koordinator za dvojezičnu nastavu!

Žan-Batist Kizen
direktor

 


     
Francuski institut
u Parizu
 
Ambasada
Francuske u Srbiji