français  
 
  Kontakt     Mapa sajta  
 
 
  Agenda
 
Kalendar
Film
Muzika
Scenska umetnost
Književnost
Vizuelna umetnost
Debate
Nauka
Obrazovanje
Frankofonija
Arhiva
   
 
PRIJAVITE SE NA
NEWSLETTER
 
 
Facebook
Fotografije
Video  
 
NOVI SAD  
 
NIŠ  
 
PARIZ  
   

 
     
  Muzika
 
 

 
Svetski dan muzike

Praznik muzike se obeležava 21. juna, na dan letnje dugodnevice. Velika popularna manifestacija, besplatna i otvorena za sve muzičare, profesionalce ili amatere nudi nam širok i raznovrstan muzički spektar. Sa svojim partnerima, Francuski institut u Srbiji priređuje dva događaja, jedan u Novom Sadu a drugi u Nišu. U Beogradu, Francuski institut u Srbiji i partneri u okviru mreže EUNIC Srbija (mreža evropskih kulturnih centara koji postoje ili su predstavljeni u Srbiji) udružuju se sa ArtLinkom i mladim virtuozima kako bi proslavili ovaj praznik uz klasičnu muziku.

Sreda 21. jun - 10h i 11h
Novi Sad, Gradska kuća, Trg slobode 1

Priča o malom slonu Babaru

Na Svetski dan muzike, Francuski institut u saradnji sa Festivalom SOMUS i Muzičkom omladinom Novog Sada, organizuje koncert za mališane predškolskog uzrasta, koji će ovom prilikom otkriti jednu od najlepših muzičkih priča -  "Priču o malom slonu Babaru", a naučiće i nekoliko reči na francuskom.

Sreda 21 jun od 18h
Niš, Dvorište Univerziteta "Banovina", Obrenovićeva ulicaipark Čair

Igor Vince & His, Drum, Brass And Keys

I ove godine Francuski institut i Studentski kulturni centar iz Niša će za praznik  ispuniti muzikom ulice grada! Za ovogodišnje sedmo izdanje pripremamo koncert  "Igor Vince & His, Drum, Brass And Keys".

Partneri su Studentski kulturni centar-Niš, Balkan Rock, Dečji centar-Čair, Fakultet Umetnosti-Niš. Muzička škola-Niš, Vossloh MIN Skretnice, Grad Niš.

  početak stranice