français  
 
  Kontakt     Mapa sajta  
 
 
  Agenda
 
Kalendar
Film
Muzika
Scenska umetnost
Književnost
Vizuelna umetnost
Debate
Nauka
Obrazovanje
Frankofonija
Arhiva
   
 
PRIJAVITE SE NA
NEWSLETTER
 
 
Facebook
Fotografije
Video  
 
NOVI SAD  
 
NIŠ  
 
PARIZ  
   

 
     
  Muzika
 
 

 
Igranka za 14. jul u Mikser House

Četvrtak 14 juillet
Beograd, Mikser House, Karađorđeva 46

14, jul je dan kada Francuska proslavlja svoj nacionalni praznik nazvan i Dan bastilje u mnogim zemljama kako bi se podsetilo na dan 1789. godine kada je ova tvrđava-zatvor pala pod naletom naroda i od kada se Bastilja smatra simbolom Francuske revolucije.

Francuzi proslavljaju ovaj praznik uživajući u plesu u najaktuelnijim, najluđim i najpoznatijim ritmovima.

Bilo bi nam zadovoljstvo da igramo sa vama, prijateljima iz Srbije, sa Francuzima koji žive u Srbiji ili sa prolaznicima: zato dođite u velikom broju, povedite svoje prijatelje i zaigrajmo svi zajedno u ritmu najmodernijih hitova ili najpoznatijih očaravajućih melodija.

DJ Ewox biće za mikser pultom Mikser House-a, kuće koja nas okuplja jer nema boljeg mesta za ludovanje od Savamale.

  početak stranice      
 
Remi Panosian džez trio

Poklonici džeza i drugi znatiželjni, oni koji vole izlaske i zabave imaće priliku da čuju trio Remi Panosian RP3 na festivalu džeza Nišville, a zatim i u Novom Sadu.  

Nedelja 14. avgust
Niš, Tvrđava

Ponedeljak 15. avgust - 21h
Novi Sad, Vrt Srednjoškolskog doma, Nikolajevska br.1 (u slučaju kiše Sinagoga)

Rođen 1983. godine Remi Panosian počinje da svira klavir 1990. Tri godine kasnije već ulazi u svet džeza, tako što je asistirao na koncertu Mišela Petrućanija. Posle mnogostrukih iskustava, ličnih i zajedničkih, Remi Panosian (klavir), Maksim Delport (kontrabas) i Frederik Petipre (bubanj) počinju zajedničku avanturu kao trio krajem 2009. godine.

Trio snima početkom 2011. godine svoj prvi album “Add Fiction” koji je vrlo lepo dočekan od strane medija i publike i to na međunarodnom nivou i biva  izabran za “Otkriće godine 2011” na radiju “TSF Jazz”. Ova tri muzičara su prijatelji godinama, što omogućava da postanu prava grupa! Njihovi bliski odnosi daju ogromnu snagu njihovoj muzici koja je mešavina energije roka i melodičnog lirizma. RP3 je više nego bilo koja druga rok grupa koja svira džez, džez grupa koja svira rok. Stižu pravo iz Marsiaka, prestižnog džez festivala u svetu. Posle Nišville-a, naravno!

  početak stranice