français  
 
  Kontakt     Mapa sajta  
 
 
  Agenda
 
Kalendar
Film
Muzika
Scenska umetnost
Književnost
Vizuelna umetnost
Debate
Nauka
Obrazovanje
Frankofonija
Arhiva
   
 
PRIJAVITE SE NA
NEWSLETTER
 
 
Facebook
Fotografije
Video  
 
NOVI SAD  
 
NIŠ  
 
PARIZ  
   

 
     
  Scenska umetnost
 
 

 
Festival PozitivNI Niš

Subota 3. jun
Niš, Dušanova ulica

Iskoristite priliku i na ovogodišnjem festivalu PozitivNi svratite do Francuske. Sa dinamičnim volonterima Francuskog instituta, uz brojne aktivnosti i putem dobre zabave, mališani mogu da nauče svoje prve francuske reči, a oni malo stariji mogu da provere i prošire svoje poznavanje francuskog jezika i kulture učestvujući u kvizu. Nagrade slede za najveće frankofile.
Na programu su razne aktivnosti, igrice i šminkanje!

  početak stranice          
 
Théâtre en fête u Novom Sadu

Festival frankofonog pozorišta za decu "Théâtre en fête"

Nedelja 4. jun od 11h do 14h
Novi Sad, Akademija umetnosti, Đure Jakšića 7

Festival "Théâtre en fête" sa nestrpljenjem čeka da se mladi frankofoni glumci okupe u Novom Sadu! Ove godine predstaviće nam se trupe iz Vojvodine, a počasni gosti festivala dolaze nam iz Arada u Rumuniji! 

  početak stranice          iksel.

 
Hip-hop i igre svetlosti na festivalu Dev9t

Od 14. do 16. juna
Beograd, Ciglana, Slanački put 26
U okviru festivala Dev9t

Uoči izvođenja predstave Piksel u okviru projekta FranceDanse Orient-Express u Beogradu, igrač Sabri Kolen iz trupe Käfig Murada Merzukija, održao je master class igračima iz udruženja Groove (Novi Sad) i Urban Dance Studio (Beograd).

Oduševljeni talentom učesnika, Francuski institut u Srbiji i trupa Käfig odlučili su da prodube tu saradnju. Zahvaljujući festivalu Dev9t, Sabri Kolen i igrači iz Beograda i Novog Sada će eksperimentisati, deliti iskustva među sobom i sa publikom i započeti zajedničku priču…

Nakon radionica (koje će biti otvorene za publiku) biće održan javni performans 16. juna, obogaćen radom lokalnih umetnika koji će raditi sa svetlom.

Sabri Kolen je počeo da se bavi igrom sa devetnaest godina. Ističući se u brejk densu, pridružuje se Ruff’n’x crew sa kojim 2006. i 2007. godine osvaja renomiranu Bitku godine. Od 2008, sarađuje sa brojnim međunarodnim igračkim trupama kao što su Flyingsteps, Salam Company, Mister Wiggel’s, paralelno se usavršavajući u centrima Cinthya Jouffre i Adage. Godine 2010, stvara sopstvenu tačku Impact. Godine 2011, pridružuje se trupi Käfig za spektakl Yo Gee Ti i Piksel.

  početak stranice