français  
 
  Kontakt     Mapa sajta  
 
 
  Agenda
 
Kalendar
Film
Muzika
Scenska umetnost
Književnost
Vizuelna umetnost
Debate
Nauka
Obrazovanje
Frankofonija
Arhiva
   
 
PRIJAVITE SE NA
NEWSLETTER
 
 
Facebook
Fotografije
Video  
 
NOVI SAD  
 
NIŠ  
 
PARIZ  
   

 
     
  Vizuelna umetnost
 
 


 
Čarobni izlozi – Prostor sanjanja

Od 13. decembra 2016. do 8. februara 2017.
Otvaranje izložbe: 13. decembar - 19h
Beograd, Francuski institut, Knez Mihailova 31

Za ovo osmo po redu već tradicionalnih Čarobnih izloga Francuskog instituta i banke Crédit Agricole Srbija, pozivamo vas na maštovito putovanje kroz naše izloge koji će zablistati zahvaljujući delima dvoje francusko-korejskih umetnika: Min Jisok i Taegon Kim, čiji kreativni projekti spajaju prirodu, putovanja, maštu i snove, jednom rečju, sve što podrazumevaju novogodišnji praznici. Ove godine projekat vodi francusko-srpska kustoskinja Julia Rajačić.

Projekat je ostvaren uz podršku Credit Agricole Srbija i Ambasade Republike Koreje u Srbiji.

Svojim instalacijama koje povezuju predmete, slike, zvuk i svetlost, Min Jisok poziva publiku da podeli trenutke koji na prvi pogled nisu dovoljno očiti. Njeni omiljeni materijali nisu opipljivi (voda, vazduh, mirisi) i vode nas u istraživanje nestalnih momenata. Njeno delo nam nudi mogućnost da razmišljamo o snovima i fantastici koji inače čine deo naših života.

Dizajner Taegon Kim svoje emocije izražava svetlosnim instalacijama. Služi se optičkim nitima i led sijalicama kako bi stvorio misteriozne objekte najčešće zasnovane na odevnim predmetima. Namera umetnika je da posmatrača navede da zamisli da se „pretvaramo u osobe koje volimo“.

Julija Rajačić je francusko srpska kustoskinja koja se posebno zanima za pitanja identiteta. Priređuje multikulturalne izložbe i time želi da podstakne razmenu mišljenja između publike i umetnika kako bi priredila kolektivni umetnički izazov.

Tokom svog boravka u Beogradu, umetnici će voditi nekoliko radionica i susresti se sa studentima Fakulteta likovnih i primenjenih umetnosti.

  početak stranice