français  
 
  Kontakt     Mapa sajta  
 
 
  Agenda
 
Kalendar
Film
Muzika
Scenska umetnost
Književnost
Vizuelna umetnost
Debate
Nauka
Obrazovanje
Frankofonija
Arhiva
   
 
PRIJAVITE SE NA
NEWSLETTER
 
 
Facebook
Fotografije
Video  
 
NOVI SAD  
 
NIŠ  
 
PARIZ  
   

 
     
  Vizuelna umetnost
 
 
 
Tehno: ultrakonektovano telo?

Do 30. juna 2017. godine
Francuski institut u Srbiji, Knez Mihailova 31, Beograd

Narukvice, satovi, vage, čitači nivoa glikemije… svi ti umreženi uređaji namenjeni blagostanju i zdravlju se razvijaju. Sve su pristupačniji i doprinose zbrinjavanju određenih bolesti na drugačiji način kao i personalizovanoj prevenciji rizika.

Zahvaljujući tim umreženim uređajima i razvoju veb aplikacija, sada možemo sami da izmerimo određene fiziološke parametre, da ih analiziramo i da ih podelimo. Ova tehnološka revolucija koja čini telo uvek sve više konektovanim, pokreće i određena pitanja u ovom vremenu umnožavanja ličnih podataka u oblasti zdravlja i blagostanja.

Izložbom Tehno: ultrakonektovano telo? Universcience vas poziva da istražujete ove nove tehnologije u službi zdravlja, njihov uticaj na odnos između lekara i pacijenta kao i njihov uticaj na javno zdravlje. 

  početak stranice           
Slike prolaznog sveta

Slike prolaznog sveta - Odnosi francuskog i srpskog intimizma

Petak 9. jun - 20h
Novi Sad, Galerija Matice srpske, Trg galerija 1

U okviru obeležavanja 170 godina postojanja Galerije Matice srpske, biće otvorena izložba ’’Slike prolaznog sveta - odnosi francuskog i srpskog intimizma’’, čime se nastavlja tradicionalna saradnja Francuskog instituta u Srbiji i Galerije Matice srpske na otkrivanju i promociji veza između kultura Francuske i Srbije. 

  početak stranice           
IZLOŽBA FOTOGRAFIJA
Paris à bicyclette

Fotografije Aleksandra Miškova

Petak 30. jun - 19h30
Novi Sad, Francuski institut u Srbiji, Nikole Pašića 33

Pred sam početak Tour de France-a, u Francuskom institutu biće otvorena izložba novosadskog fotografa i pasioniranog bicikliste Aleksandra Miškova, na kojoj će biti predstavljena njegova serija fotografija nastala u Parizu, posvećena pariskim biciklistima. Zato sedite na bicikl, dođite u Pašićevu 33 i otkrijte francusku prestonicu iz novog ugla!    
  početak stranice