français  
 
  Kontakt     Mapa sajta  
 
 
  Agenda
 
Kalendar
Film
Muzika
Scenska umetnost
Književnost
Vizuelna umetnost
Debate
Nauka
Obrazovanje
Frankofonija
Arhiva
   
 
PRIJAVITE SE NA
NEWSLETTER
 
 
Facebook
Fotografije
Video  
 
NOVI SAD  
 
NIŠ  
 
PARIZ  
   

 
     
  Obrazovanje
 
 
 
Škola jezika

ČASOVI FRANCUSKOG
Klasični kursevi, individualni, obuka za profesionalce

Beograd, Niš, Novi Sad

Kurs: u martu i aprilu
Trajanje kursa: od 13. marta do 29. aprila u Beogradu i Nišu
Trajanje kursa: od 13. marta do 6. marta u Novom Sadu

Kurs: u maju i junu
Upis: od 25. do 29. aprila u Beogradu I Nišu
Upis: od 24. aprila do 5. maja u Novom Sadu
Trajanje kursa: od 8. maja do 24. juna u Beogradu, Nišu i Novom Sadu

Kontakt Beograd: Katarina Ivković – tel : 011 302 36 31 / 063 238 244
Kontakt Novi Sad: tel : 021 47 22 900
Kontakt Niš: tel: 018 524 578

U BEOGRADU

  • Deca su uvek korak ispred u odnosu na svoje roditelje. Kako biste prevazišli taj raskorak, predlažemo roditeljima čija su deca upisana u institutu po jedan besplatni čas francuskog jezika. Na vama je da uđete u frankofoni svet koji je već dostupan vašoj deci.
  • Pozivamo vas da, pre ili posle časa, kao i dok čekate decu koja pohađaju kurs, iskoristite popust od 10 % za sve narudžbine u restoranu Molijer. Sve što treba da uradite je da pokažete vašu učeničku karticu ili karticu medijateke. 
Jezičke radionice / Likovne radionice

Francuski institut organizuje nekoliko vrsta radionica kroz koje se deca predškolskog uzrasta – od 3 do 6 godina za jezičke radionice, i deca uzrasta od 5 do 10 godina za likovne radionice, uvode u svet francuskog jezika - čitanjem priča i bajki, prikazivanjem crtanih filmova, pevanjem pesmica i recitovanjem, predstavama, crtanjem i kreativnim radom.

Radionice se odžavaju u više grupa podeljenim po uzrastu dece: jezičke radionice održavaju se subotom ili sredom po 1 sat, a likovne radionice subotom po 1 sat.

Trajanje: tri tromesečja (od septembra do jula)

Cena tromesečja: 8.200 dinara (podrazumeva i basplatno članstvo u medijateci, uz prethodno prijavljivanje).

Uplata za treće tromesečje (od maja do jula): od utorka 25. do subote 29.aprila 2017. na 1. spratu medijateke, od utorka do petka 13-18.30 i subotom 10-14.30 časova.

Kontakt
Branka Kostić - 302 36 31, 302 36 54, ateliers.enfants@institutfrancais.rs
 
Moja Karijera – moj izbor

Pridružite nam se na sajmu i napravite plan vaših studija u Francuskoj!

Petak 7. i subota 8. april od 11 do 19h

Niš, Dom Vojske, Sinđelićev trg bb

Sezona obrazovnih sajmova se nastavlja. U Nišu, Francuski institut u Srbiji i njegova kancelarija za promociju studija Campus France biće prisutni na 10. sajmu obrazovanja “Moja karijera – moj izbor”.

Kao deo francuskog visokog obrazovanja, iskusićete jedan od najraznovrsnijih i najefikasnijih visokoobrazovnih sistema na svetu. Dođite, dakle, da se upoznate sa ponudom studijskih programa 3500 visokoškolskih ustanova koje imaju studije na francuskom i engleskom jeziku i mogućnostima finansiranja studija u Francuskoj.
 
Program Jedna godina u Franche-Comté-u

Od 11. do 13. aprila
Belgrade, Niš et Novi Sad

Francuski institut u Srbiji nudi mogućnost gimnazijalcima – učenicima dvojezičnih odeljenja i filoloških gimnazija iz Srbije, da provedu jednu školsku godinu u Francuskoj, u regiji Franche-Compté. Oni će pratiti isti program kao i njihovi vršnjaci iz Francuske, pohađajući treću godini gimnazije (1ère). Razgovori sa zainteresovanim učenicima i njihovim roditeljima obaviće se u Beogradu, Nišu i Novom Sadu. Komisiju će činiti predstavnici Instituta, predstavnik Akademije u Besansonu zadužen za međunarodne razmene i profesori francuskog jezika. Rezultate će nekoliko nedelja kasnije objaviti Institut koji će učenicima takođe pomoći u administrativnoj proceduri. Biće organizovane i kulturološke pripreme pred odlazak u Francusku, a Institut će sa đacima biti u kontaktu tokom čitave školske godine koju će oni provesti u inostranstvu.
 
Francuski jezik u pravu

Promocija udžbenika Français juridique – Francuski jezik u pravu
U izdanju Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu

Učestvuju: prof.dr Tatjana Šotra Katunarić, Pierre Bellet et dr Katarina Radojković Ilić

Četvrtak 20 april - 18 h
Beograd, Frankofoni centar za univerzitetsku uspešnost Univerziteta u Beogradu 
Univerzitetska biblioteka Svetozar Marković, Bulevar kralja Aleksandra 71, 2. sprat

Udžbenik Français juridique - Francuski jezik u pravu namenjen je studentima prava kao i svim pravnicima koji koriste francuski jezik u profesionalnom životu. Kreiran je na osnovu potreba studenata i namenjen je njihovom upoznavanju sa jezičkim specifičnostima pravnog govora kao i upoznavanju sa  francuskim pravom, evropskim i francuskim institucijama i francuskim pravosuđem. U metodološkom smislu primenjen je akcioni pristup a leksički i gramatički elementi koji se obrađuju u svakoj lekciji odabrani su u funkciji izvršavanja konkretnih zadatka.

Cilj ovog udžbenika je sticanje lingvističkih, sociolingvističkih i pragmatskih kompetencija koje će zainteresovanima omogućiti uspešno snalaženje u profesionalnom okruženju.
 
DELF u školskim ustanovama

Zbog održavanja predsedničkih izbora, DELF u školskim ustanovama biće u celoj Srbiji održan u nedelju 23. aprila 2017.

Skoro 900 đaka polagaće ovaj ispit, čija je diploma širom sveta - dokaz o dostignutom nivou jezika. S obzirom na dosadašnji uspeh u Srbiji, zajedno sa Ministarstvom prosvete,nauke i tehnološkog razvoja pripremamo za leto kampanju za 2018. Tako će i nove zainteresovane ustanove dobiti mogućnost akreditacije od strane Ministarstva i moći će ubuduće da prijavljuju svoje đake za polaganje. Na jesen će biti organizovana i obuka za buduće ispitivače DELF DALF ispita. Ona vam može biti od koristi i ako zelite da postanete koordinator DELF-a u školskim ustanovama u vašoj skoli.
 
Foto takmičenje „A govorim i francuski!“

Govorite francuski ili ga učite zbog posla, studija ili iz zadovoljstva? Imate takođe neki talenat ili strast koju želite da podelite sa drugima?

Do 30. aprila 2017.

Pošaljite svoju fotografiju i možda ćete postati jedan od likova promotivne kampanje Francuskog instituta koja će biti predstavljena ovog leta na pariskim aerodromima a ujedno ćete možda dobiti besplatan put za Pariz!

Ko želi da učestvuje, neka prati uputstva ovde!


 
Medijateka

Srećni Uskršnji praznici!
Medijateke Francuskog instituta biće zatvorene tokom praznika.