français  
 
  Kontakt     Mapa sajta  
 
 
  Visoko obrazovanje
 
Školovanje u Francuskoj
Stipendije
Francusko-srpske diplome
Druge diplome
Mreže i partneri
Sporazumi
   
 
PRIJAVITE SE NA
NEWSLETTER
 
 
Facebook
Fotografije
Video  
 
NOVI SAD  
 
NIŠ  
 
PARIZ  
   

 
     
  Stipendije
 
 

Stipendije Vlade
Kofinansirane stipendije
Stipendije za naučna istraživanja
Erasmus +
Ostale stipendije

Stipendije fonda za mlade talente Republike Srbije za 2015/2016

Stipendisti Fonda za mlade talente za studije u inostranstvu, iskoristite dodatnu stipendiju Francuske vlade za nastavak studija u Francuskoj!

Krajnji rok za podnošenje kandidatura: 1. novembar 2016.

Stipendija « Dositeja » Fonda za mlade talente Republike Srbije namenjena je najboljim studentima drugog i trećeg stepena studija koji studiraju u inostranstvu.

U okviru sporazuma zaključenog između Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Francuske Ambasade i Francuskog instituta u Srbiji, dodatne stipendije Francuske vlade mogu se dodeliti srpskim studentima dobitnicima stipendije « Dositeja » koji nastavljaju studije u Francuskoj. Stipendija pokriva troškove studentskog socijalnog osiguranja u Francuskoj i obezbeđuje status stipendiste Francuske vlade, što studentima pruža brojne pogodnosti (naročito pomoć za smestaj ). Da bi dobio ovu dodatnu stipendiju, student mora da ispuni sledeće uslove :

  • da bude upisan u visokoškolsku ustanovu u Francuskoj
  • da bude upisan na program iz oblasti inženjerstva, prirodnih nauka, prava ili političkih nauka, izuzimajući sve ostale oblasti
  • da bude upisan na studije master ili doktorskog nivoa

Poslednje dve godine oko 30 studenata koristilo je ovu stipendiju koju kofinansiraju obe vlade i koja razvija mobilnost najboljih studenata između Francuske i Srbije.

Procedura : Kandidature za stipendiju “Dositeja” dostavljaju se direktno Ministarstvu za omladinu i sport Republike Srbije.

Više informacija

Kontakt: vesna.adamovic@institutfrancais.rs


Saradnja Ambasade Francuske u Srbiji i Fondacije za obrazovanje Prestolonaslednika
Aleksandra II
  Saradnja Ambasade Francuske u Srbiji i Fondacije za obrazovanje Prestolonaslednika Aleksandra II u cilju proširenja mogućnosti  za studiranje u Francuskoj.

Ambasador Francuske u Srbiji, g. Fransoa Gzavije Denio, i g. Dušan Babac, direktorom Fondacije za obrazovanje Prestolonaslednika Aleksandra II, potpisali su danas, 31. jula 2014. u Beogradu, u Francuskoj ambasadi, konvenciju o saradnji između naše ambasade i navedene Fondacije u cilju proširenja mogućnosti  studiranja u Francuskoj za studente iz Srbije.

Potpisana konvencija sa Fondacijom predviđa da Ambasada Francuske među dobitnicima stipendije Fondacije odabere po određenim kriterijumima (uspeh na studijama, studije master nivoa iz oblasti egzaktnih, inženjerskih i prirodnih struka, kao i iz oblasti prava i političkih nauka) one studente koji će dobiti i dopunsku stipendiju francuske vlade koja pokriva troškove obaveznih osiguranja u Francuskoj i daje status stipendiste francuske vlade koji omogućava korišćenje drugih raznih pogodnosti tokom studija.

http://pafond.rs