français  
 
  Kontakt     Mapa sajta  
 
 
  Visoko obrazovanje
 
Školovanje u Francuskoj
Stipendije
Francusko-srpske diplome
Druge diplome
Mreže i partneri
Sporazumi
   
 
PRIJAVITE SE NA
NEWSLETTER
 
 
Facebook
Fotografije
Video  
 
NOVI SAD  
 
NIŠ  
 
PARIZ  
   

 
     
  Francusko-srpske diplome
 
 
 
Master 2 "Menadžment i kulturne politike na Balkanu"

Na Univerzitetu umetnosti u Beogradu u saradnji za Univerzitetom Lyon 2

Francuski institut u Srbiji će i ove univerzitetske 2016/2017 godine podržati ovaj master time što će, između ostalog, ponuditi studentima mastera kurseve francuskog.

Aduti master programa:


- Dvojna diploma : Univerziteta umetnosti iz Beograda i Univerziteta Lion 2

- Nastava na engleskom i francuskom jeziku ;
- Profesori i ugledni stručnjaci iz cele Evrope ;
- Studenti iz celog sveta ;
- Više od 90% studenata pronašlo je posao nakon ovog Mastera.

Prezentacija Mastera


Master objedinjuje teorijsku nastavu, sa istraživanjem kao i tutorsku nastavu kroz timski ili samostalan rad, a predviđa i praksu u Francuskoj ili nekoj zemlji u regionu. Na kraju programa studenti pišu i brane završni rad. Ovaj Master stekao je titulu « UNESCO katedre » koja potvrđuje izuzetan kvalitet ovog studijskog programa i njegov značaj za interkulturalnu medijaciju u regionu. Pored prestiža, ova titula odaje i međuregionalno priznanje diplomi i privlači studente iz zemalja celog regiona Balkana. Zaista, ovaj studijski program u samom srcu Balkana koristi kulturne potencijale Beograda kao i bogatstvo regionalne umetnosti i raznolikosti kultura koje se sreću na Balkanu.

Datumi upisa za univerzitetsku 2016/2017. godinu

  • junski upisni rok : do 21. juna 2016.
  • septembarski upisni rok : do 20. septembra 2016.


Uslovi uspisa

Pravo upisa imaju kandidati koji su završili četvorogodišnje studije iz oblasti društvenih, humanističkih nauka i umetnosti (240 ESPB). Posebno se vrednuje profesionalno iskustvo.
Dobro znanje engleskog jezika je neophodno. Znanje francuskog jezika je prednost.

Troškovi školarine

Godišnji iznos troškova školarine je 2000 Evra. Upis na Univerzitet Lion 2 košta 250 Evra.

Za dodatne informacije, pogledajte brošuru za Master (lien hypertexte à insérer)
ili kontaktirajte Juliju Matejić julija.matejic@arts.bg.ac.rs  

Mogućnosti finansiranja

Stipendija Dragan Klaić
Studentska stipendija Dragan Klaić dodeljuje se u znak sećanja na prof. Dr Dragana Klaića, teatrologa i kulturnog analitičara. Stipendiju podržava Fond za otvoreno društvo (Open Society Foundation) i Evropska kulturna fondacija.
Da bi bile uzete u razmatranje, prijave za ovu stipendiju moraju da se predaju uz konkursnu dokumentaciju za UNESKO katedru za Master za kulturnu politiku i menadžment. Svi kandidati iz regiona, koji konkurišu na ovaj studijski program u junskom ili septembarskom roku, mogu da se prijave za ovu stipendiju. Izbor kandidata vrši se u septembru, nakon usvajanja konačne liste primljenih studenata na ovaj studijski program.

Više informacija


  Zašto je Teodora Bacaran, studentkinja iz Rumunije, koja u okviru Mastera obavlja stručnu praksu u Francuskom institutu u Srbiji, odabrala da pohađa ovaj studijski program ?

"Upisala sam master iz menadžmenta u kulturi 2015. godine, za koji sam saznala preko Frankofone univerzitetske agencije (AUF). Ono što me je zainteresovalo za taj master, pored toga što je jedini koji se nudi iz te oblasti u regionu, jeste njegova jaka profesionalna dimenzija koja je sastavni deo nastave. Predavači imaju pravi interkulturalni pristup i uključeni su i povezani sa profesionalnim svetom, što nam omogućava de razvijemo mrežu zanimljivih kontakata. U okviru ovog mastera, trenutno obavljam stručnu praksu u Francuskom institutu u Srbiji, u sektoru za umetnost i kulturu, sa ciljem da razvijem kulturne inicijative povezane sa izvođačkim umetnostima u jugoistočnoj Evropi."

   

Teodora Bacaran, generacija 2015/2016.