1 nov 2017 / Srbija

Stipendije Dositeja

Stipendije Fonda za mlade talente Republike Srbije 2017-2018.

Student ste master nivoa ili doktorata? Upisali ste fakultet u Francuskoj? Ukoliko postanete stipendista Fonda za mlade talente Republike Srbije za studije u inostranstvu, iskoristite i dodatnu stipendiju Francuske vlade za nastavak studija u Francuskoj!

Stipendija « Dositeja » Fonda za mlade talente Republike Srbije namenjena je najboljim studentima drugog i trećeg stepena studija koji studiraju u inostranstvu.

U okviru sporazuma zaključenog između Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Francuske Ambasade i Francuskog instituta u Srbiji, dodatne stipendije Francuske vlade mogu se dodeliti srpskim studentima dobitnicima stipendije « Dositeja » koji nastavljaju studije u Francuskoj. Stipendija pokriva troškove studentskog socijalnog osiguranja u Francuskoj i obezbeđuje status stipendiste Francuske vlade, što studentima pruža brojne pogodnosti (naročito pomoć za smestaj ). Da bi dobio ovu dodatnu stipendiju, student mora da ispuni sledeće uslove :

  • da bude upisan u visokoškolsku ustanovu u Francuskoj
  • da bude upisan na program iz oblasti inženjerstva, prirodnih nauka, prava ili političkih nauka, ekonomije i menadžmenta, izuzimajući sve ostale oblasti
  • da bude upisan na studije master ili doktorskog nivoa

Poslednje četiri godine više od 70 studenata koristilo je ovu stipendiju koju kofinansiraju obe vlade i koja razvija mobilnost najboljih studenata između Francuske i Srbije.

Procedura: Kandidature za stipendiju “Dositeja” dostavljaju se direktno Ministarstvu za omladinu i sport Republike Srbije.

Više informacija

Kontakt: vesna.adamovic@institutfrancais.rs

Info

Krajnji rok za podnošenje kandidatura: 1. novembar 2017.