3 mar - 25 mar 2018 / BG, Kladovo, Niš, NS

Takmičenje za frankofonu pesmu

Svake godine u Srbiji, stotine pevača-amatera između trinaest i dvadesetosam godina okuša svoju sreću na Takmičenju za frankofonu pesmu. Od samog početka održavanja ove manifestacije 2004. godine, učestvovalo je više od 1000 mladih koji uče francuski jezik. Oni nastupaju sa jednom pesmom na francuskom jeziku, pred žirijem sačinjenim od profesionalaca iz sveta muzike i francuskog jezika. Polufinala su otvorena za sve, porodice, profesore i prijatelje učesnika. Pobednike u kategoriji juniora i seniora, očekuju nagrade-boravak za dve osobe, u Francuskoj i Tunisu. Očekujemo vas!

Prisustvujte na jednoj od četiri regionalne selekcije u gradu koji vam je najbliži:

Beograd: Subota 3. mart – 18h, Narodna biblioteka Srbije
Kladovo: Subota 3. mart – 17h, Kulturni centar
NišSubota 3. mart – 13h, Sala simfonijskog orkestra – Niš
Novi Sad: Subota 3. mart – 16h, Kulturni centar

I najvažnije je da ne propustite finale Takmičenja za frankofonu pesmu (15. izdanje):

Niš : Nedelja 25. mart – 14h, Niško narodno pozorište

  • Prva nagrada za seniore : boravak za dve osobe u Francuskoj i ulaznica za muzički festival 2018. –  Ova nagrada je poklon regiona Žirond u Francuskoj i turističke agencije Mondorama.
  • Prva nagrada za juniore : boravak za dve osobe u Tunisu i ulaznica za muzički festival 2018. – Ova nagrada je poklon Ambasade Republike Tunis u Srbiji

Takmičenje je organizovano u partnerstvu sa Studentskim kulturnim centrom-Niš, uz podršku Međunarodne organizacije Frankofonije, Ambasade Tunisa, Ambasade Kanade u Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori, turističke agencije Mondorama, Sky Music Centra, i ExeNet-a.