23 Jun - 25 Jun 2018 / Serbie

Vivisekcija kredenca

Francuski institut u Srbiji u okviru Teatroskopa, čiji su osnivači Francuski institut, Ministarstvo kulture Republike Francuske i Ministarstvo za evropske i spoljne poslove Republike Francuske, ima zadovoljstvo da vas pozove na Vivisekciju kredenca, performans koji će biti predstavljen u dva grada u Srbiji

23 jun 2018 – 21h
Beograd – Belef, Studentski kulturni centar

25 jun 2018 – 19h
Novi Sad – Infant, Letnja scena Kulturnog centra Novog Sada

Program ostvaren uz podršku Fondacije Novi Sad 2021

Vivisekcija kredenca je nastala u okviru ciklusa Ogoljene teme, koji svake godine organizuju Udruženje dramskih autora i kompozitora Francuske i Festival u Avinjonu: oni pozivaju dva umetnika koja se bave različitim umetničkim praksama  i međusobno se ne poznaju, da zajednički postave kratki komad koji će biti predstavljen tokom festivala.

Tako su Rafael Koten, igrač i koreograf, Pjer Menije, autor, glumac i reditelj i Margerit Borda, scenograf i vizuelna umetnica, stvorili Vivisekciju kredenca, urnebesni performans o destrukciji.

Sa željom da skrše, da raskomadaju ono što sputava, da predstave duboku nasilnost i istovremeno olakšanje sadržane u činu oslobađanja od onoga što opterećuje, što zaklanja horizont,  kako bi se stekli uslovi za novi početak.

Ne propustite ovaj oslobađajući spektakl koji izvodi jedna od najreprezentativnijih trupa francuskog pozorišnog stvaralaštva!

Produkcija: La Belle Meunière – La Poétique des Signes.

Rezervacije:
Beograd – BELEF
Novi Sad – INFANT