29 mar 2023 - 19h / Beograd

Beogradski trio, roman Gorana Markovića

Susret sa Goranom Markovićem, srpskim režiserom, scenaristom i piscem, povodom objavljivanja prevoda na francuski njegovog romana Beogradski trio.

Roman Beogradski trio, Gorana Markovića, objavila je Laguna 2018. Doživeo je šest izdanja sa preko 10.000 prodatih primeraka, što dovoljno govori o tome koliko je ovo delo, posebnog tona i neobične forme, privuklo pažnju čitalaca. Francuska izdavačka kuća Plan B ovaj roman uvodi na frakofono tržište objavljujući njegov prevod na francuski 2022. godine.

Radnja romana smeštena je u doba Informbiroa, Golog otoka… a glavni lik je čuveni pisac Lorens Darel, koji je u to vreme bio nepredvidljivi britanski diplomata u Jugoslaviji. Dođite da saznate koja dva lika sa njim sačinjavaju Beogradski trio tog opasnog doba!

Susret sa autorom organizuje Francuski institut u saradnji sa izdavačima (Laguna i Plan B), uz učešće Miuriel Kretien Živković, koja je ovo delo prevela na francuski i Žan-Fransoa Galtua, urednika u izdavačkoj kući Plan B. Nakon razgovora pisac će potpisivati knjige (srpsku i francusku verziju).

Na srpskom i francuskom, uz prevod. Ulaz slobodan.

Info

Francuski institut u Srbiji, Beograd

Knez Mihailova 31

Sreda 29. mart – 19h