21 Jun 2023 / Niš

Dan otvorenih vrata Francuskog instituta u Nišu

Zadovoljstvo nam je da vas pozovemo na Dan otvorenih vrata Francuskog instituta u Nišu, koji će se održati u četvrtak 21. juna  od 14 do 17 časova, povodom njegove 20-godišnjice. Specijalno za ovu priliku, ovaj događaj će naglasiti bogatstvo frankofonije i ponuditi dan ispunjen zabavom za sve.

Francuski institut u Nišu i njegovi partneri pripremili su seriju zabavnih i edukativnih radionica, posebno osmišljenih da stimulišu dečju kreativnost i podstaknu želju za učenjem. Uz zabavu, učesnici će otkriti svu lepotu francuskog jezika.

Francuski institut u Nišu sa zadovoljstvom najavljuje da će regionalne škole aktivno učestvovati u ovom danu uz štandove posvećene promociji učenja francuskog jezika u školi. Svaka škola će predstaviti svoje metode, aktivnosti i specifične projekte kako bi podstakli mlade da upoznaju francuski jezik.

Da bi ovaj dan bio još veseliji, sviraće orkestar učenika niške Muzičke škole. Bilo da ste ljubitelj muzike ili jednostavno tražite zabavan porodični dan, na ovom događaju ćete pronaći ono što tražite.

Nadamo se da ćemo mnoge od vas videti nа Danu otvorenih vrata Francuskog instituta 21. juna. To je jedinstvena prilika da uplovite u francusku kulturu, da se zabavite i učite uz dobar provod. Pridružite nam se na ovom nezaboravnom danu posvećenom otkrivanju, deljenju i proslavi 20-godišnjice Francuskog instituta u Nišu.


14h – 15h : Kako otići na studije u Francusku ?

Svake godine, više od 650 srpskih studenata izabere Francusku za nastavak studija u jednoj od 3500 visokoškolskih francuskih ustanova.
U sredu 21.juna u 14h u Francuskom institutu u Nišu, tim Campus France-a održaće prezentaciju studija u Francuskoj i stipendija Vlade Francuske !

Idealna prilika za sve studente da se upoznaju sa bogatstvom i izuzetnim kvalitetom francuskog visokog obrazovanja.
Sa nestrpljenjem vas očekujemo! 🇨🇵️🎓📚💰

Na program su:

📍 Prezentacija studija u Francuskoj i stipendija Vlade Republike Francuske od 14h00 do 15h00

📍 Individualni intervjui za personalizovanu podršku od 15h00 do 17h00. Zakazivanje intervjua na aktivnostiuifnis@gmail.com

🌟 Studirajte u Francuskoj !


15h – 16h : Kreativna radionica : Napravi svoju Ajfelovu kulu od drveta !

Srećni smo što možemo da Vam ponudimo radionicu za decu od 5 do 11 godina u sredu 21. juna od 15h00 do 16h00.

Vaše dete je kreativno, maštovito i radoznalo, voli da se igra, uči i stvara?
Onda je kreativna radionica pravo mesto za njega !

Radionicu će održati Nina Spasić, iz udruženja „Dedina garaža“. Inspiracija radionice je najpoznatija francuska građevina – Alfelov toranj u Parizu, koji ćemo praviti od drveta. Ono što vas očekuje je rad sa drvetom, precizno spajanje, lepljenje, sastavljanje mehanizma i ukrašavanje. Svako dete koje je napravilo igračku može je poneti kući i zadržati kao suvenir.

Rezervišite mesto na aktivnostiuifnis@gmail.com (navedite naziv radionice, ime, prezime, uzrast deteta i kontakt telefon)


16h – 17h : U susret Olimpijskim igrama – Pariz 2024

Pozvani ste u 16 ​​časova na radionicu „U susret Olimpijskim igrama – Pariz 2024“!

Dođite da upoznate olimpijske sportove i naučite vrednosti prevazilaženja samog sebe. Pridružite nam se u francuskoj sportskoj avanturi. Razvijte svoj timski duh i prihvatite izazove koji će vam biti ponuđeni!
Ova radionica je namenjena mladima od 11 do 15 godina.


16h – 17h : Koncert učenika Muzičke škole Niš u Obrenovićevoj

Povodom obeležavanja Dana muzike – Muzička škola Niš će održati koncert u Obrenovićevoj od 16h do 17h

Orkestar će biti dirigovan od strane dirigenta Mile Puzić. Deca će svirati muzička dela najpoznatijih kompozitora klasične muzike.
Učenici će izvoditi poznata dela svetskih kompozitora ove muzike, a na repertoaru će biti i filmska muzika 21. veka. Profesor i dirigent orkestra je prof. Mila Pužić, a pored nje će orkestrom dirigovati i maturanti Muzičke škole u Nišu.


Ostale aktivnosti :

Ekipa Francuskog instituta u Nišu vam je spremila mnoga iznenađenja, kao što su kvizovi o kulturi, radionice „Biram Francuski” za upoznavanje sa francuskim jezikom, bojenje za najmlađe, štandovi koje vode naši partneri i prigodno osveženje.

Info

Francuski institut u Srbiji, Niš

Obrenovićeva 20