Stipendije francuske Vlade

ODABRATI FRANCUSKU ZA NASTAVAK STUDIJA…

…kako pokriti troškove? 
Otkrijte sve mogućnosti i procedure i konkurišite za stipendiju Vlade Francuske!

U želji da podstakne mobilnost studenata, Ambasada Francuske i Francuski institut u Srbiji, raspisuju novi konkurs za dodelu stipendija za 2018-2019. godinu za studente iz Srbije koji žele da nastave školovanje u Francuskoj.

Svake godine više od 750 studenta iz Srbije odabere Francusku za nastavak studija u nekoj od 3500 visokoškolskih ustanova u Francuskoj. Njih pedesetak ostvari svoj plan uz stipendiju vlade Francuske…

Iva Barać
post master program Kopernik

Podnela sam dokumenta za stipendiju u martu 2017. godine i evo me sada u Francuskoj! Kao stipendista Vlade Francuske pohađam program za post master studije u okviru programa Kopernik, iz oblasti menadžmenta, savremenog sveta i politike.
Znanja i iskustva koja ću steći tokom studija i prakse biće od velikog značaja za moj dalji profesionalni razvoj jer imam priliku da pohađam studije koje se odvijaju na najprestižnijim univerzitetima u Francuskoj (Sciences Po i Collège des Ingénieurs). Jedva čekam da u okviru studijskog programa steknem praktična iskustva u nekoj renomiranoj francuskoj kompaniji. Drago mi je da mogu da živim i učim u Francuskoj godinu dana, da steknem nove prijatelje, otkrijem drugačije običaje i kulturu i usavršim francuski jezik.

Boško Vojkić,
M2 Svemirsko pravo i telekomunikacije,
Fakultet Jean Monnet, Univerzitet Univerzitet Paris Saclay, Pariz

Pohađao sam veoma interesantan studijski program koji povezuje studije svemirskog prava i telekomunikacije. Za mene bi odlazak na studije u Pariz bio gotovo nemoguć bez stipendije vlade Francuske, jer i pored toga što ovaj visokokvalitetan program studija ne košta mnogo, troškovi života u Parizu su visoki. Velika prednost studiranja u Francuskoj je da studenti (bez obzira odakle su) imaju povlašćen položaj u društvu u vidu raznih povlastica (npr. specijalna cena mesečne karte za prevoz, obroci u studentski restoranima, itd.).
Moje studije u Francuskoj su bile nezaboravno iskustvo, obogaćeno predivnom francuskom kulturom, francuskim stilom života, umetnosti, francuskim jezikom i divnim i predusretljivim, ljudima.

S obzirom na veliki broj kandidatura i strogu selekciju, preporučljivo je da se kandidati prijavljuju i za druge programe stipendija da bi povećali svoje šanse da studiraju u Francuskoj.

Stipendije za master 2 (sve oblasti)
Stipendija master 2 za bivše maturante matematičke gimnazije u Beogradu
Stipendije za doktorat u komentorstvu
Stipendija „Kopernic“
Stipendija „ENSBA“ (Likovna umetnost)
Kofinansirane stipendije

Kontakti

Francuski institut u Srbiji
Zmaj Jovina 11, 11 000 Beograd
mail: vesna.adamovic@institutfrancais.rs
tél: 011 / 302-3639

Espace Campus France Serbie
mail: sandra.elezovic@institutfrancais.rs
tél: 011/302-3657

Više o svemu
www.srbija.campusfrance.org
Facebook: Campus France Serbie / Studirajte u Francuskoj
Skype: CampusFranceSerbie